Hlavní obsah

Manchester City zvýšil částku za Kaká, ten dostal svolení jednat

LONDÝN

Anglický klub Manchester City údajně zvýšil už tak rekordní stomiliónovou nabídku za brazilskou fotbalovou hvězdu Kaká z AC Milán na 120 miliónů eur (zhruba 3,25 miliardy korun). Nejlepší hráč světa za rok 2007 dostal ve čtvrtek od svého zaměstnavatele svolení s představiteli anglického klubu jednat.

Článek

Fotbalistův mluvčí Diogo Kotscho agentuře AP řekl, že si Kaká nabídku City minimálně vyslechne. Do Anglie se podle něj brzy vydá otec šestadvacetiletého záložníka a jeho hlavní poradce Bosco Leite a s představiteli City se setká.

O astronomické částce od Manchesteru City přemýšlí podle všeho i Milán. "Na stole je nabídka za Kaká a Milán o ni uvažuje. To ale neznamená, že se musí hned rozhodnout. Jsou před námi ještě hodiny a dny," uvedl Mauro Suma, ředitel klubového televizního kanálu. Mluvčí AC následně oznámil, že jeho názory nejsou oficiálním stanoviskem klubu.

Podle trenéra City je dohoda velmi blízko

Kaká ve středu prohlásil, že chce zůstat v Itálii, nicméně v Manchesteru doufají, že se jim podaří hráče přesvědčit. Asistent trenéra City Mark Bowen dnes serveru BBC dokonce řekl, že Kaká dělí od angažmá jen krůček. "Dohoda je velmi blízko. Zrovna hráče seznamujeme s vizí klubu," řekl Bowen. "O lásce Kaká k AC Milán jsem toho četl hodně, ale i když lidé říkali, že to je konec, my jsme měli opačný názor. Věřím, že se nám podaří ho získat," dodal. Trenér Mark Hughes prohlásil, že o získání Kaká bude usilovat až do konce zimního přestupního období.

Manchester City nyní italskému klubu nabízí za hráče 120 miliónů eur a brazilskému reprezentantovi roční příjem 15 miliónů. Pokud by Kaká za tuto částku do Anglie přestoupil, stal by se nejdražším fotbalistou v historii. Rekord drží transfer Zinédina Zidana z Juventusu do Realu Madrid v roce 2001 za 76 miliónů eur.

V patnáctém celku Premier League by se Kaká potkal s krajanem Robinhem. Toho tým City po zářijovém příchodu nových majitelů z Abú Zabí do klubu získal z Realu Madrid za 32,5 miliónu liber (přes miliardu korun), což je britský rekord.

Reklama

Související témata: