Hlavní obsah

Robinho po návratu z Brazílie věří, že se v City vyhne pokutě

MANCHESTER

Brazilský fotbalista Robinho už ukončil svůj neplánovaný výlet do rodné země a v pondělí dopoledne se znovu zapojil do přípravy s Manchesterem City. Nejdražší hráč v historii anglické ligy zároveň věří, že se vyhne vysoké pokutě ve výši 320 tisíc liber (asi 9,5 miliónu korun). Ta mu hrozí za předčasné opuštění tréninkového kempu ve španělském Tenerife v minulém týdnu.

Článek

Pětadvacetiletý útočník však celou událost považuje za nedorozumění, prý se ničím neprovinil. "Nikam jsem neutekl, nikde jsem se neskrýval. Lidé z klubu věděli, že odjíždím. Se všemi jsem se rozloučil a podal si ruku," citoval deník The Sun Robinha, za kterého Manchester loni v létě zaplatil Realu 32 miliónů liber, rekordní sumu v anglickém fotbale.

Jeho přístup však vedení klubu rozlítil. Šéfové Manchesteru, poté co Robinho zmizel ze soustředění, hned dali najevo, že si manýry brazilské hvězdy nenechají líbit a na dálku mu vzkázali, že se může připravit na velký finanční postih. Robinho se teď brání s tím, že si doma musel vyřídit neodkladné rodinné záležitosti a využil toho, že tým o víkendu nehrál.

S Hughesem měl mít dlouhý pohovor

"Rozhodně jsem nejel na žádnou oslavu. Kdybychom teď neměli volno, tak zůstanu v Manchesteru a řešil jsem ten problém jinak. Vůbec nechápu, jaký rozruch tahle kauza způsobila," podivoval se Robinho, jemuž bylo právě v neděli 25 let.

Zároveň popřel i spekulace, podle nichž měl odjet do Brazílie poté, co se pohádal s koučem Markem Hughesem. Právě s ním měl mít v pondělí dlouhý pohovor. "Neměl jsem a nemám s ním sebemenší problém. Naopak chci v City zůstat, můžeme být jedním z nejúspěšnějších klubů v Anglii. To, že se nepodařilo získat mého kamaráda Kaká, není konec světa," vzkázal Robinho.

Reklama

Související témata: