Hlavní obsah

Musíme šetřit. Liverpool vzdává boj o elitního kanonýra

Londýn/Praha

O útočníka Timo Wernera z Lipska měl sice velký zájem Liverpool, ale nakonec se rozhodl čtyřiadvacetiletého fotbalistu nekupovat. Podle trenéra Jürgena Kloppa za to mohou úsporná opatření kvůli pandemii koronaviru, která přerušila takřka všechny evropské soutěže.

Foto: Hannibal Hanschke, ČTK/AP

Timo Werner na hřišti řádí. Kam po sezoně zamíří?

Článek

Liverpool byl sice podle médií dlouho favoritem v boji o Wernera, jenže německý reprezentant nakonec podle všeho zamíří do Chelsea. Londýnský celek je připraven za útočníka zaplatit 60 milionů liber odpovídající výstupní klauzuli a podepsat s ním smlouvu na devět milionů liber ročně.

A právě peníze byly podle Kloppa důvodem, proč se vedoucí tým anglické ligy rozhodl Wernera nekupovat. "Všechny kluby teď přicházejí o peníze. Jak bychom se pak mohli s hráči bavit o snižování platů a současně utratit za jednoho hráče padesát až šedesát milionů liber," řekl trenér německé verzi televizní stanice Sky.

"Pokud chcete vést normální byznys a berete to vážně, tak jste závislí na příjmech. A teď, když se nehraje a ani nevíte, kdy budou na zápasy moci diváci, nemáme tušení, kolik klub vydělá. Navíc budeme muset vrátit peníze majitelům permanentek. Na další sezonu pravděpodobně další neprodáme a ani VIP lóže nebudou zaplněné," uvedl Klopp.

Reklama

Související témata: