Hlavní obsah

Aston Villa - Wolves 0:1Vlci útočí na Ligu mistrů

Londýn

Fotbalisté Wolverhamptonu zvítězili v 32. kole anglické ligy na hřišti Aston Villy 1:0. V neúplné tabulce se posunuli na páté místo a jen dva body je dělí od čtvrté příčky zajišťujících účast v Lize mistrů.

Foto: Tim Keeton, Reuters

Důvod k radosti. Fotbalisté Wolverhamptonu zvítězili v 32. kole anglické ligy na hřišti Aston Villy 1:0.

Článek

Wolverhampton potvrdil dobrou formu po koronavirové přestávce a připsal si na konto svou třetí výhru v řadě. Rozhodl podobně jako naposledy s Bournemouthem (1:0) krátce po hodině hry a pak si již náskok s přehledem pohlídal až do závěrečného hvizdu. V tabulce se vyhoupl na pátou pozici s dvaapadesáti body jen o dva body za čtvrtou Chelsea.

Jediný gól zápasu dal v 62. minutě křížnou střelou Leander Dendoncker, který se prosadil potřetí v sezoně. Vlci potvrdili, že mají silnější druhé poločasy - 33 ze svých 45 gólů vsítili až po změně stran.

Wolverhampton neprohrál osm utkání v řadě. Na hřištích soupeřů vyšel naposledy bodově naprázdno 1. ledna ve Watfordu.

Villans mají naopak jistotu, že i po tomto kole zůstanou v sestupovém pásmu, konkrétně na předposledním 19. místě se sedmadvaceti body. Aston Villa čeká na výhru osm utkání a opět si tak zkomplikovala situaci v boji o vytouženou záchranu. Se svým protivníkem držela krok ve všech statistických údajích a dokonce ho i přestřílela, kýženého gólu se však nedočkala.

Výsledky 32. kola anglické fotbalové ligy
Aston Villa - Wolverhampton 0:1 (62. Dendoncker)

Reklama

Související témata: