Hlavní obsah

K šikaně fotbalisty United se připojil i oficiální účet Twitteru, následovala omluva

Manchester/Praha

Společnost Twitter se omluvila za to, že si na svém účtu utahovala z fotbalisty Manchesteru United Philipa Jonese. Ten je za své výkony v dresu Rudých ďáblů dlouhodobě pod palbou uštěpačné kritiky internetových vtipálků. Britský oficiální účet Twitteru se k nim připojil a v úterý v žertu vyzval fanoušky, aby jmenovali lepšího fotbalistu, než je osmadvacetiletý obránce Jones. Příspěvek byl následně smazán a firma si sype popel na hlavu.

Foto: Profimedia.cz

Anglický fotbalista Phil Jones je na internetu často terčem vtipů

Článek

Přispěvatelé na sociální síti Twitter se musejí řídit pravidly zásad zveřejňování obsahu. Ty mimo jiné říkají, že uživatelé se nesmějí dopouštět obtěžování osob, ani nesmějí někoho jiného podněcovat k tomu, aby tak činil. A přesně to se paradoxně povedlo oficiálnímu britskému twitterovému účtu.

Obránce Manchesteru United Philip Jones je dlouhodobě objektem kyberšikany z řad uživatelů této sítě. Úterní příspěvek britského Twitteru už byl ale podle mnohých značně za hranou.

„Naším záměrem nebylo nikoho naštvat," řekl mluvčí Twitteru. „Jakmile jsme si uvědomili naši chybu, okamžitě jsme tweet odstranili," dodal.

Bývalý anglický reprezentant Jones odehrál v Premier League 200 utkání. V Manchesteru United je od roku 2011, když na Old Trafford tehdy přišel jako velký talent z Blackburnu. Jeho výkonnost šla ale v poslední době strmě dolů. Po koronaviovém restartu anglické ligy v dresu Rudých ďáblů už nenastoupil. S týmem neodcestoval ani na závěrečný turnaj Evropské ligy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články