Hlavní obsah

VIDEO: Čtyři góly? To je můj osobák, radoval se Rooney

MANCHESTER

Nejlepší střelecké představení v kariéře si v sobotním utkání anglické ligy proti Hullu připsal útočník Manchesteru United Wayne Rooney. Skóroval čtyřikrát a protlačil svůj tým po výhře 4:0 na první místo Premier League. „Dát jeden gól v anglické lize je fajn, dát čtyři je senzační,“ nadchl vydařený zápas Rooneyho.

Článek

Rooney v probíhající sezóně nasázel za United už devatenáct branek a přiblížil se tak svému 23brankovému maximu, kterého dosáhl před třemi lety. „Jsem si jistý, že to překonám. Že tohle bude moje nejlepší sezóna v dresu United. Byl bych zklamaný, kdyby nebyla, protože ještě mám před sebou dalších dvacet zápasů. Nebudu šťastný, když nenastřílím víc než 23 gólů,“ vykládal po utkání spokojený střelec.

Na čtyřgólovou show jednoho hráče čekali fanoušci United přes deset let, naposledy se to povedlo v prosinci 1999 Ole Gunnaru Solskjaerovi proti Evertonu.

Ferguson: Udržíme ho v Manchesteru

Britský tisk spekuluje, že by to mohla být poslední Rooneyho sezóna v Anglii, že by mohl v létě podlehnout vábení někdejšího spoluhráče Cristiana Ronalda a šustění peněz v pokladně Realu Madrid. Kouč Alex Ferguson ale stále tvrdí, že svou čtyřiadvacetiletou hvězdu rozhodně odejít nenechá. Věří, že čtyřletý lukrativní kontrakt, který pro Rooneyho chystá, udrží anglického reprezentanta v Manchesteru.

„Od chvíle, kdy prvně vstoupil na Old Trafford, byl jednoznačně naším klíčovým hráčem. Nikdy ho nenecháme odejít,“ ujišťoval Ferguson přes média fanoušky a dodal, že si vychutnal každou ze čtyř Rooneyho tref. „Byla to paráda, skvělé momenty. Jsem si jist, že ten svůj gólový rekord za sezónu překoná, má úžasnou fazónu.“

Trenér Hullu Phil Brown nad Rooneyho výkonem jen krčil rameny. „V současnosti je to jeden z nejlepších kanonýrů na světě. Je to hráč, který je schopen proměnit poloviční šanci v tutovku,“ konstatoval.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články