Hlavní obsah

Hotovo! Coufal se upsal West Hamu, Slavia se může těšit na miliony

Londýn/Praha

Přestup je zpečetěn. Obránce Vladimír Coufal vyměnil Slavii za anglický West Ham United, kde podepsal smlouvu do léta 2023 s opcí na další dva roky. Informaci potvrdily oba kluby. West Ham přestupovou částku neprozradil. Podle předsedy představenstva Pražanů Jaroslava Tvrdíka klub z Premier League zaplatí za českého reprezentanta šest milionů eur, tedy zhruba 162,5 milionu korun.

Foto: Sport.cz

Vladimír Coufal už patří West Hamu.

Článek
Fotogalerie

Coufal se ve West Hamu potká s krajanem a bývalým spoluhráčem v sešívaném dresu Tomášem Součkem. „Jsem šťastným, že patřím do rodiny West Hamu. Udělám pro úspěch United všechno," uvedl pro oficiální stránky londýnského klubu, který bude reprezentovat s číslem 5 na zádech.

„O zájmu West hamu už jsem věděl delší čas. A teď jsem konečně tady a mám z toho velkou radost. Tomáš (Souček) mi o klubu říkal jen ty nejlepší věci. O stadionu, fanoušcích a perfektních spoluhráčích i realizačním týmu. Tomáš je mým velkým kamarádem, tak doufám, že mi tady pomůže," dodal 28letý zadák.

Z nové posily měl radost i kouč Kladivářů David Moyes. „Jsme potěšení, že můžeme Vladimíra přivítat do rodiny West Hamu United. Jde o hráče, kterého jsme sledovali delší čas a udělal na nás impozantní dojem. Má spousty kvalit a my věříme, že se brzy adaptuje na náročnost Premier League," pochvaloval si českého Robocopa Moyes.

„Vladimír je typem hráče, jaké chceme do klubu angažovat - hladový po úspěchu, ambiciózní a odhodlaný. Svůj talent prokázal v Lize mistrů i v reprezentaci. Věříme, že svá nejlepší léta stráví právě ve West Hamu. Dáme mu nějaký čas, aby si tu zvykl, doufám že i díky pomoci Tomáše Součka z něj bude velký přínos pro náš klub," dodal kouč.

Coufal přišel do Slavie předloni v létě z Liberce a se sešívanými získal dva české tituly. Zároveň si zahrál i Ligu mistrů. V létě prodloužil s pražským týmem smlouvu do roku 2024, po středečním vyřazení v play off Ligy mistrů na hřišti Midtjyllandu ale tým českého mistra opustil.

Reklama

Související témata: