Hlavní obsah

Big Pete se vrací do zbraně! Čech byl znovu zapsán na soupisku Chelsea

Londýn
Aktualizováno

Doufají, že jeho služeb nebude potřeba. Jenže v době koronaviru člověk nikdy neví... Bývalý fotbalový brankář Petr Čech byl zapsán na soupisku Chelsea pro anglickou ligu. Pokud by se mezi tyče opravdu postavil, šlo by o senzační návrat. Hráčská legenda Blues ukončila kariéru v květnu minulého roku v dresu konkurenčního Arsenalu.

Foto: Sport.cz

Památný duel. Po výhře 8:0 nad Wiganem se Petr Čech mohl polaskat s trofejí pro vítěze Premier League za sezonu 2009/10.

Článek

Pokud jde o aktivní sport, ještě si rád zachytá v hokejové výstroji. Ale fotbal? Osmatřicetiletý slavný gólman už kariéru ukončil a v londýnském klubu nyní působí jako poradce sportovního a technického úseku.

Nová zpráva je proto senzační. Chelsea zapsala Petra Čecha na soupisku pro anglickou ligu.

"Důvodem je určitě pandemie, jelikož jsme sami viděli, že týmy musely dávat pozitivní hráče do izolace. Samozřejmě v současnosti máme brankářů dost, ale člověk nikdy neví. Tím, že bylo místo na soupisce a já jsem coby nouzová varianta připraven, tak jsme se tak rozhodli. Každopádně doufáme, že to nebude potřeba," vysvětluje Čech v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

Ale přece jen. Když už na soupisce figuruje, jeho návrat aspoň na lavičku úplně vyloučen není..

"Pravděpodobnost je malá, ale může se stát, že někteří hráči se zraní, jiní se budou muset izolovat a v dnešní době, kdy je zápasů hodně a hodně se cestuje, tak tam malá pravděpodobnost zkrátka je. Nechceme riskovat, že bychom pak měli problémy, abychom zápasy dohráli. I přesto, že je to nouzová varianta a pravděpodobnost velice malá, chceme být pojištění," líčí populární Big Pete.

Na zápas by si troufl

Otázkou samozřejmě je, v jaké se cítí kondici a jak často s týmem trénuje. Zda by si vůbec troufl postavit se zase do branky...

"Věřím, že bych zápas zvládl, jelikož trénuji a udržuji se v kondici, a navíc v průběhu letošního roku, kdy se vytvářely bubliny a lidé se nemohli mísit, tak jsem s týmem trénoval. Pokud by opravdu došlo na variantu, že bych musel zápas odehrát, tak bych ho zvládl," ujišťuje Čech.

Foto: Sport.cz

Petr Čech v akci jako brankář hokejistů Guildfordu.

Klíčová byla dohoda s dlouholetým spoluhráčem Frankem Lampardem, nyní koučem Blues.

"Největší slovo má trenér, který samozřejmě rozhoduje, kdo na soupisku jde a nejde, jaké jsou nouzové varianty a možnosti. Nakonec jsme se dohodli a byl to vlastně i jeho nápad, že když už s týmem trénuji, tak by bylo rozumné mě pro jakýsi nouzový případ napsat. I když samozřejmě doufáme, že mě nebudeme potřebovat," usmívá se česká hvězda.

Vybral si číslo 39, které je odkazem na jeho hokejovou kariéru.

"Potřeboval jsem volné číslo a ze všech bylo volné to, se kterým hraju hokejové zápasy. Takže jsem neměnil a vybral si ho taky," vysvětluje Čech.

Nejúspěšnější období kariéry prožil Čech právě v Chelsea. Vyhrál s ní Ligu mistrů i Evropskou ligu, čtyřikrát Premier League, čtyřikrát Anglický pohár a Superpohár a třikrát anglický Ligový pohár.

Reklama

Související témata: