Hlavní obsah

Obrovská pochvala pro Součka s Coufalem. Exslávistům se klaní britská média i fanoušci

Ve West Hamu si musí gratulovat, jaké geniální tahy udělali, když ze Slavie podepsali nejprve záložníka Tomáše Součka a po něm pak obránce Vladimíra Coufala. Oba čeští reprezentanti se okamžitě stali pevnou součástí základní sestavy Kladivářů a svou důležitost ukázali i v sobotním utkání Premier League proti favorizovanému Manchesteru City (1:1), když se podíleli na jediném gólu londýnského týmu. Výkon Coufala se Součkem oceňují nejen celostátní britská média, ale i fanoušci.

Foto: Justin Tallis, Reuters

Vladimír Coufal v dresu West Hamu United v souboji s Raheemem Sterlingem z Manchesteru City.

Článek

Souček v 18. minutě doběhl u rohového praporku zdánlivě ztracený balón, přihrál jej Coufalovi, který parádním centrem našel ve vápně Antonia. A anglický útočník parádním zakončením přes hlavu otevřel skóre. Nejen pro tento moment se na české reprezentační duo snáší slova chvály.

Třeba Daily Mail udělil Coufalovi na desetibodové stupnici známku 7. Lépe na tom z domácích byli jen gólman Fabiaňski a právě Antonio (oba 7,5). „Silný v soubojích jeden na jednoho a v defenzivě se na pravé straně obrany snažil hrát jednoduše," stojí v hodnocení Coufala.

„David Moyes našel v Součkovi další spolehlivost a pevnost. Jeví se jako velmi chytrá posila," chválí pak Daily Mail vytáhlého záložníka, jenž obdržel jen o půl bodu nižší hodnocení než jeho krajan.

I podle Mirroru patřili ex-slávisté k nejlepším hráčům na hřišti. „Nádherná asistence," glosuje Mirror počin Coufala, jemuž udělil sedmičku. Součkovi pak dokonce osmičku, větší pocty se dostalo jen záložníkovi Declanu Riceovi. „Souček si celkově vedl velmi dobře," připomínají internetové stránky britského deníku s tím, že při gólové akci se hráči Citizens marně dožadovali hraní rukou ze strany Součka. VAR žádný prohřešek nenašel a gól posvětil.

Součkovi s Coufalem se dostalo pochvaly nejen od britských novinářů. V hlasování BBC je vyzdvihli i fanoušci. Souček byl s průměrnou známkou 7,63 třetím nejlepším hráčem zápasu, Coufal pak čtvrtým (7,53). Pro zajímavost, žádná z hvězd Citizens se nedostala přes hranici 5.5.

Reklama

Související témata: