Hlavní obsah

Jsme zpátky v bitvě o titul, hlásí Chelsea po remíze v derby

LONDÝN

Poslední ligové vítězství fotbalistů Chelsea má datum 10. listopadu. Od té doby Blues nastřádali již pět zápasů bez výhry a museli vyklidit první příčku Premier League. Nedělní dramatická remíza 1:1 v derby na Tottenhamu však má být začátkem obratu k lepšímu. „Zase to byla Chelsea, jakou všichni známe. Odhodlaná a hladová. Jsme zpátky,“ ujišťuje kapitán obhájce titulu John Terry.

Článek

Žádná kdyby neplatí. Pokud by však Didier Drogba dokázal v nastavení londýnského derby proměnit penaltu, mohla Chelsea „Kohouty“ na jejich hřišti porazit a před pondělní bitvou Manchester United-Arsenal se alespoň na chvíli vrátit do čela Premier League.

„Škoda, zasloužili jsme si vyhrát. Hlavně za výkon ve druhém poločase, v němž jsme byli jasně lepší,“ posteskl si John Terry, kapitán Chelsea. „Měli jsme víc síly, víc nadšení, více odhodlání a myslím, že jsme si zasloužili vyhrát více než Tottenham,“ notoval si s ním trenér Carlo Ancelotti.

Lampard si ještě na penaltu netroufl

Pro konečný výsledek 1:1 byli určující především dva muži - domácí gólman Gomes a hostující útočník Drogba. Kanonýr z Pobřeží slonoviny, který přišel na hřiště jako žolík až do druhé půle, nejdřív v 70. minutě po výkopu brankáře Petra Čecha a Gomesově hrubce vyrovnal. Brankář pak v nastavení přidal zbytečným faulem na Ramirese další chybu. Jenže střelu z pokutového kopu pak Drogbovi lapil, čímž své přehmaty odčinil.

Od 77. minuty byl přitom na hřišti také Frank Lampard, tradiční exekutor pokutových kopů. „Prvním hráčem na kopání penalt je Frank, pak Didier. Lampard si moc nevěřil, protože byl dlouho mimo. Takže to vzal Drogba,“ vysvětlil Ancelotti.

Také italskému kouči však vlil výkon jeho týmu potřebný optimismus do žil. „Věřím, že jsme si to nejhorší v této sezoně již prožili. V derby jsem konečně zase viděl dobrý výkon, v tom musíme pokračovat. Věřím, že jsme zpátky ve hře o titul. V dalším kole nás čeká zápas s Manchesterem United, ve kterém můžeme potvrdit, že jsme krizi opravdu překonali,“ poukázal „Carletto“.

Začíná důležité období s klíčovými zápasy

Bitva s „Reds“ bude pro Čecha spol. jedním z klíčových duelů celé sezony. Pro tým je velmi důležitý Lampardův návrat po dlouhé absenci. „Ve čtvrtek máme pro Lampse připravený přátelský zápas. Doufám, že proti United nastoupí od začátku. Před derby mi sám řekl, že se chce připojit k týmu a začít zápas na lavičce. Pro všechny to byla skvělá zpráva. Je pro nás velmi důležitý a jeho zkušenosti v této chvíli moc potřebujeme,“ poukázal Ancelotti.

Stejně tak důležitá však je i pondělní dohrávka, v níž bude vedoucí Arsenal hájit na Old Trafford jednobodový náskok na domácí Manchester United. Oba týmy jsou navíc nejbližšími soupeři Chelsea. „Nám by samozřejmě v jejich vzájemném utkání nejvíc vyhovovala remíza. Oba teď mají formu, ale když je oba porazíme, máme velkou šanci. Období kolem Vánoc bývá v lize klíčové a já nikdy o Chelsea nepochyboval! Nezapomínejte, že jsme v minulé sezoně získali double,“ troufá si Terry.

Reklama