Hlavní obsah

„Beton" přinese Manchesteru City tituly, vzkázal Touré kritikům

MANCHESTER

Proč s tak kvalitním týmem hrají tak nudný defenzivní fotbal, nechápou fotbaloví fanoušci po celém světě, kteří sledují počínání Manchesteru City v anglické Premier League. Do týmu neustále přicházejí hvězdy za miliardy korun, ale přesto si kouč Roberto Mancini netroufne hrát se špičkovými týmy otevřenou partii a spoléhá na destruktivní taktiku. Další vlnu kritiky za to Mancini sklidil po úterní bezbrankové remíze s Arsenalem.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Fotbalisté Manchesteru City produkují nezáživný fotbal. taktice ale věří

Článek

City přestáli na Emirates Stadium několik šancí domácích, po nichž se nejednou třásla branková konstrukce. Hosté předvedli prakticky totožný systém hry jako při derby s United. V deseti hráčích se stáhli za míč a snažili se často marně hledat vysunutého Carlose Tévéze.

Kritizovaného Manciniho se však loajálně zastal obránce Kolo Touré. Podle fotbalisty z Pobřeží Slonoviny pomůže taktika Manchesteru City k titulům. „Chelsea přijela na Arsenal a prohrála. My jsme si odvezli bod. Je velmi důležité mít pevnou obranu, pokud chcete bojovat o trofeje. Útočníci vám vyhrávají zápasy, obránci vám ale vyhrávají tituly,“ prohlásil Touré na oficiálních stránkách klubu.

Rvačka Emmanuela Adebayora a Kolo Tourého před utkáním s Arsenalem, které skončilo bezbrankovou remízou.foto: YouTube

Do City se kvůli destruktivní hře po utkání obul i manažer arsenalu Arsene Wenger. Ale to pro Manciniho nic neznamená. „Je mi jedno, co si myslí o mně a mém mužstvu, to pro mě prostě není ani trochu důležité,“ řekl po utkání.

Podle Tourého City ukázali sílu a odhodlání bít se o výsledek. To, že soupeř třikrát nastřelil brankovou konstrukci, ho nijak z klidu nevyvedlo. „Naše obrana a záloha udělala důležité zákroky v klíčových okamžicích. A branka, ta je pokaždé stejně velká. Pokud chcete dát gól, musíte se trefit s míčem mezi tyče, ne do nich,“ rýpl si do soupeřů z Arsenalu.

Manchester City nyní ztrácejí na vedoucí příčku dva body na městského rivala United. Slavnější celek má však dvě utkání k dobru.

Reklama

Související témata: