Hlavní obsah

Uplakaná Anglie. Žádná z tamních hvězd nepronikla do jedenáctky roku

LONDÝN

Dostali jsme od světa na zadek, pláčou Angličané. Ani jeden hráč z tamní Premier League se totiž neprobojoval do nejlepší jedenáctky roku v anketě 50 tisíc profesionálních hráčů, koučů i novinářů z celého světa. Něco podobného anglická liga dosud nezažila, vždy se některá z jejích hvězd do výběru FIFA dostala.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Wayne Rooney zažívá od MS spíše zklamání. Ani další hvězdy Premier League se do nejlepší jedenáctky nevešly.

Článek

Deník The Sun označil výsledek za „šokující pro anglický fotbal“ a článek doprovází výmluvným titulkem: „Premier League - zbytek světa 0:11“. Podle listu jde o velký obrat a anglický ústup ze slávy. Loni se totiž mezi nejlepší jedenáctkou objevila pětice z ostrovů.

Letos se ale hrálo hlavně podle španělských not. Nebo ještě jinak - jednoznačnou převahu má v nejzářivějším týmu současnosti Barcelona, která obsadila hned šest z jedenácti postů. Real Madrid dodal další dva hráče. Zbylé tři fotbalisty pak přidal vítěz loňského ročníku Ligy mistrů Inter Milán.

Jedenáctka roku FIFA/FIFPro
Iker Casillas (Španělsko/Real Madrid) - Maicon (Brazílie/Inter Milán), Carles Puyol, Gerard Piqué (oba Španělsko/Barcelona), Lúcio (Brazílie /Inter Milán) - Andrés Iniesta, Xavi (oba Španělsko/Barcelona), Wesley Sneijder (Nizozemsko/Inter Milán) - Cristiano Ronaldo (Portugalsko/Real Madrid), David Villa (Španělsko/Barcelona), Lionel Messi (Argentina/Barcelona)

Reklama

Související témata: