Hlavní obsah

Guardiola s Manchesterem City prodloužil smlouvu o dva roky

Trenér fotbalistů Manchesteru City Pep Guardiola s anglickým klubem prodloužil smlouvu o další dva roky. Podle nového kontraktu je španělský kouč u "Citizens" vázán do konce sezony 2022/23.

Foto: Paul Childs, Reuters

Trenér Pep Guardiola bude v Manchesteru City pokračovat i nadále

Článek

Guardiola od roku 2016 s manchesterským týmem ovládl dvakrát anglickou ligu, jednou získal Anglický pohár a třikrát Ligový pohár, ale na kýžený triumf v Lize mistrů zatím nedosáhl. City pod devětačtyřicetiletým trenérem vyhráli 181 z 245 soutěžních zápasů, což znamená téměř čtyřiasedmdesátiprocentní úspěšnost.

"Společně jsme dosáhli velkých věcí, dávali góly, vyhrávali zápasy a trofeje. Všichni jsme velmi hrdí na naše úspěchy," uvedl Guardiola pro klubový web.

Angažmá v City je pro bývalého španělského reprezentanta nejdelší v jeho dosavadní trenérské kariéře. Na lavičce Barcelony strávil Guardiola čtyři roky a poté v Bayernu Mnichov tři roky.

"Od chvíle, co jsem přišel, se cítím být vítaný v klubu i ve městě - od hráčů, zaměstnanců, fanoušků, obyvatel Manchesteru, předsedy i majitele. Pro trenéra je taková podpora tou nejlepší věcí. Mám všechno, co bych mohl chtít, abych dělal svou práci dobře," prohlásil Guardiola.

Jeho svěřenci v minulé sezoně skončili na druhém místě Premier League se ztrátou 18 bodů za mistrovským Liverpoolem. V aktuálním ligovém ročníku jsou "Citizens" v neúplné tabulce po sedmi odehraných utkáních až desátí.

Reklama

Související témata: