Hlavní obsah

Penaltová zápletka v nastavení přinesla v duelu Arsenalu s Liverpoolem dělbu bodů

LONDÝN

Doslova infarktový závěr přinesl šlágr 33. kola anglické Premier League mezi Arsenalem a Liverpoolem. Drama gradovalo v nastaveném čase, kdy po sedmi minutách dostal domácí kanonýry do vytouženého vedení proměněnou penaltou Van Persie, jenže pět minut poté odpískal sudí Marriner pokutový kop i proti Arsenalu a Kuijt ho rovněž zužitkoval. Kanonýři tak na vedoucí Manchester United ztrácí šest bodů. „Ještě není konec, ještě se hraje o osmnáct bodů,“ neztrácí přesto víru krajně rozčarovaný trenér kanonýrů Arséne Wenger.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Útočník Liverpoolu Dirk Kuijt zařídil z penalty vyrovnání.

Článek

Hostujícímu trenérovi Dalglishovi rozhodně odvaha nescházela. Proti Arsenalu klidně postavil do obrany Flanagana a dobře udělal, protože osmnáctiletý mladík si ve druhém startu na scéně Premier League počínal velice dobře.

Kanonýři měli samozřejmě v domácím prostředí převahu, ale na zkušeného španělského gólmana Reinu si nepřišli. Fábregas, ani Van Persie na něho nevyzráli, penaltu po čtvrt hodině sudí Marriner neodpískal, hlavička francouzského legionáře Koscielneho lízala břevno.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. Arsenal, kde se český legionář Rosický nevešel ani na lavičku mezi náhradníky, měl jasně navrch, šancí si vypracoval také řadu, ale střelecky se neprosadil. A to přesto, že hřiště musely postupně opustit liverpoolské opory Fábio Aurelio, Carragher a Caroll.

Příchod Aršavina a Bendtnera rovněž nepomohl, takže paradoxně mohl jít do vedení Liverpool. Szczesny, jenž dostal přednost před zkušeným Lehmannem, však v 77. min. obrovskou příležitost Argentince Suáreze zmařil.

Obrovské drama gradovalo v nastaveném čase. Nejprve totiž po sedmi minutách prodloužení nařídil sudí Marriner penaltu proti Liverpoolu a Van Persie ji ve sto padesátém zápase v dresu Arsenalu proměnil. Strhující zápletce však neměl být konec...Ve dvanácté minutě prodloužení nařídil rozhodčí pokutový kop i na druhé straně. Ebue totiž fauloval Lucase a ani druhý nizozemský bombarďák Kuijt při exekuci nezaváhal. Body se tak nakonec dělily.

Premier League - 33. kolo
Arsenal - Liverpol 1:1. Branky: 90.+ 7. Van Persie z penalty - 90. + 12. Kuijt z penalty.

Reklama

Související témata: