Hlavní obsah

Tottenham - Manchester City 2:0Tottenham vyhrál šlágr a vede anglickou ligu, United spasila opakovaná penalta

Aktualizováno

Fotbalisté Tottenhamu se dostali do čela anglické ligy poté, co ve šlágru 9. kola porazili doma Manchester City 2:0. Spurs vyhráli počtvrté v řadě. Chelsea zvítězila na hřišti Newcastlu 2:0. Třetí výhrou v řadě natáhla Chelsea svou sérii bez porážky na sedm zápasů, naposledy v lize podlehla ve 2. kole Liverpoolu. Aston Villa doma prohrála s Brightonem 1:2. Manchester United vyhrálnad West Bromwichem 1:0, když Jediný gól vstřelil z opakované penalty Bruno Fernandes.

Foto: Neil Hall, Reuters

Manažer Tottenhamu Hotspur José Mourinho slaví se svými svěřenci výhru nad Manchesterem City v Premier League.

Článek
Fotogalerie

Tottenham vykročil za čtvrtou ligovou výhrou v řadě krátce po úvodním hvizdu. Náběh za obranu přesně zakončil Son Hung-min, který se devátou brankou dostal do čela tabulky střelců. Spurs se v dalším průběhu utkání zatáhli do obrany, z čehož pramenila i branka Aymerica Laporta, kterou viderozhodčí neuznal kvůli hře rukou.

Brankáři londýnského mužstva Hugu Llorisovi se dařilo držet nulu i po přestávce a Tottenham tak mohl vyrážet do brejků. Jeden z nich přesně zakončil svou první brankou v Premier League střídající Giovani Lo Celso, který byl v ten moment na hřišti 35 vteřin. Na gól mu přihrál Harry Kane, pro něhož to byla devátá asistence v sezoně.

Třetí výhrou v řadě natáhla Chelsea sérii bez porážky na sedm zápasů, naposledy v lize podlehla ve 2. kole Liverpoolu. Hosté byli od začátku aktivnější a v 10. minutě z toho vytěžili úvodní gól, když si centr z úhlu srazil do vlastní branky Federico Fernández. Po přestávce potvrdil tři body pro Chelsea třetí brankou v sezoně Tammy Abraham.

V brance vítězů udržel čisté konto Édouard Mendy, který od zářijového příchodu z Rennes neinkasoval v sedmi z devíti zápasů, do nichž za Chelsea nastoupil

Brighton vyhrál poprvé po šesti zápasech. Vedení mu proti překvapení této sezony zajistil záhy Danny Welbeck. Útočník, který se trefil už v dresu pěti týmů v Premier League, dal první gól po letním příchodu z Watfordu.

"Villans" vyrovnali hned po přestávce zásluhou Ezriho Konsy a tlačili se za obratem, ale soupeři zajistil tři body Solomon March. Hektický závěr přinesl ještě červenou kartu pro hostujícího Tariqa Lampteyho a zákrok v pokutovém území Brightonu, který zkoumal videorozhodčí, penalta se ale nekopala.

Manchester United se dlouho nemohl proti soupeři z pásma sestupu prosadit, zásluhu na tom měl především dobře chytající brankář West Bromwiche Sam Johnstone. Nejblíže se "Rudí ďáblové" dostali k brance v 56. minutě, kdy měl Bruno Fernandes možnost pokutového kopu, který mu však Johnstone lapil. Videorozhodčí ale vyhodnotil, že brankář nestál v momentě kopu na čáře a penalta se opakovala. Napodruhé již Fernandes nezaváhal a šestou brankou v sezoně si pojistil pozici suverénně nejlepšího střelce týmu.

Anglická fotbalová liga - 9. kolo:
Newcastle - Chelsea 0:2 (10. vlastní Fernández, 65. Abraham)
Aston Villa - Brighton 1:2 (47. Konsa - 12. Welbeck, 56. March)
Tottenham - Manchester City 2:0 (5. Son Hung-min, 65. Lo Celso)
Manchester United - West Bromwich 1:0 (56. Fernandes z pen.)

Reklama

Související témata: