Hlavní obsah

Zabiják Falcao za tři čtvrtě miliardy? Chce ho Arsenal i Tottenham, prozradil agent

PRAHA

Kolumbijský kanonýr Radamel Falcao je momentálně na fotbalovém trhu hodně horké zboží, a to i přesto že sám nijak netouží opustit FC Porto, s nímž by rád zazářil v příštím ročníku Ligy mistrů. O střelce vítězného týmu Evropské ligy se mimo jiné eminentně zajímají londýnské týmy Arsenal a Tottenham Hotspur.

Foto: Paulo Duarte, ČTK/AP

Radamel Falcao se raduje po vstřelení gólu Villarrealu.

Článek

Alespoň podle tvrzení hráčova agenta nemají přední anglické kluby problém s tím vyplatit výstupní klauzuli z Falcaovy smlouvy, která činí 30 miliónů eur, tedy zhruba tři čtvrtě miliardy korun.

Falcao v tomto ročníku Evropské ligy nasázel sedmnáct branek, čímž překonal patnáct let starý rekord Jürgena Klinsmanna, celkově pak nastřílel v sezóně osmatřicet gólů.

„Anglie teď šílí po Falcaovi. Arsenal s Tottenhamem patří k hlavním uchazečům o jeho služby a neváhají výstupní klauzuli vyplatit. Částka 30 miliónů eur není pro ně nijak závratná,“ řekl hráčův agent Claudio Mossi z agentury Sivori & Asociados.

Bezprostředně po vítězství v dublinském finále Evropské ligy, které Falcao svým gólem rozhodl, se však Kolumbijec nechal slyšet, že je v Portu spokojený a o změnu dresu nestojí. "Porto mě chce udržet a pravda je taková, že i já chci zůstat a navázat na tuhle úžasnou sezónu. Je toho ještě hodně, co chci s tímto týmem dosáhnout," odmítal útočník přestupové spekulace.

„V Portu je hodně spokojený. Může si tam příští sezónu zahrát Ligu mistrů. Problém je, že každý den je spojován s nějakým jiným klubem. Hlavně, že teď má čas na to být s rodinou a může si všechno v klidu rozmyslet,“ dodal agent Mossi.

Reklama