Hlavní obsah

Messi je nejlepší, ale v Anglii by měl problémy, myslí si Rooney

LONDÝN

Kanonýr Manchesteru United Wayne Rooney považuje Argentince ve službách Barcelony Lionela Messiho za nejlepšího hráče světa všech dob. V anglické Premier League by však dvojnásobný držitel Zlatého míče měl podle jeho mínění situaci mnohem těžší než ve Španělsku, protože by se musel svojí hrou prosazovat proti mnohem více fyzicky hrajícím soupeřům.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Lionel Messi se raduje ze své branky.

Článek

Rooney a spol. už dvakrát odcházeli po souboji s mimořádně talentovaným Messim v Lize mistrů ze hřiště poražen. Poprvé neuspěli ve finále v Římě v roce 2009, podruhé pak v sobotním finále ve Wembley.

Messi byl v Londýně opět klíčovou postavou Barcelony, která zvítězila 3:1. Podle Rooneyho by však nejspíš Argentinec v Anglii tolik nevynikal, kdyby neměl k ruce spoluhráče Iniestu a Xaviho.

“Messi je nejlepším hráčem všech dob. To, co předvádí poslední dva tři roky, je neuvěřitelné. Těžko se něco podobného bude ještě opakovat. Messi Barceloně vyhrává zápasy, ale Xavi a Iniesta zničí soupeřům nohy. Musíte hrozně dřít, abyste se k nim přiblížili a pak vás odrovná Messi,” řekl Rooney.

“Pokud byste spolu s ním vzali do Anglie Xaviho i Iniestu možná by tady zářil jako třeba Cristiano Ronaldo. Messimu je ale styl fotbalu Barcleony šitý na míru, hodně těžko by tohle předváděl v jiné zemi,” dodal anglický fotbalista.

Podle něj by Argentinec měl těžší situaci kvůli svému menšímu vzrůstu, kterým by se do hodně fyzické Premier League moc nehodil.

Reklama

Související témata: