Hlavní obsah

Ani za milióny si Citizens titul nekoupí, reagoval Čech na přestup Agüera

PRAHA

„Ani za milióny si titul nekoupíte,“ vzkázal český gólman ve službách londýnské Chelsea Petr Čech z asijského turné konkurenčnímu Manchesteru City v reakci na transfer Sergia Agüera z Atlétika Madrid. Argentinský útočník má ve středu přiletět společně se svým agentem Reguerou do Anglie, kde by měl podpisem stvrdit přestup za čtyřicet miliónů liber. „Musel zůstat pár dnů doma v Argentině, aby přesvědčil rodinu, že přestup do Premier League pro něho bude prospěšný,“ vysvětloval malé zpoždění Agüerův agent.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Petr Čech se na asijském turné konečně vrátil do brány Chelsea.

Článek

Citzens si od třiadvacetiletého Argentince hodně slibují. Proto neváhali dohodnout se se španělským klubem na přestupové sumě čtyřicet miliónů liber, které Atlético požadovalo, byť na ostrovech se spekuluje, že nakonec zaplatí nižší sumu. I tak ale zřejmě trumfne Brazilce Robinha, za něhož majitelé Manchester City zaplatili v roce 2008 Realu Madrid podle tvrzení anglických médií 32,5 miliónu liber. Agüera má na ostrovech pobírat 250 tisíc liber týdně.

Sergio Agüero v reprezentačním dresu Argentiny.foto: Reuters/Enrique Marcarian

Mancini se mne ruce - má argentinský tandem

„Tévez už pro mě nebude jednoznačnou volbou, protože v mužstvu bude nová hvězda Sergio,“ otřel se italský trenér Manchesteru City Roberto Mancini o dalšího argentinského útočníka  Carlose Téveze, který chtěl prchnout z ostrovů do Corinthians. Z přestupu ale na poslední chvíli sešlo, takže kapitán Citizens musí zůstat

.

Do nové sezóny proto půjde Mancini se dvěma argentinskými kanonýry, s nimiž by měl podniknout frontální atak na titul. Nic jiného od něho totiž majitelé klubu po loňské třetí příčce a pohárovém triumfu v FA Cupu neočekávají.

Ambice musí dokázat na hřišti, vzkázal Čech

„Ani dalšími miliónovými výdaji si Manchester City nemůže koupit titul. Na hřišti bude muset dokázat, že je lepší než my,“ reagoval na největší bombu na přestupovém trhu český gólman ve službách londýnské Chelsea v rozhovoru s anglickými novináři během asijského turné.

„Už v minulosti utráceli, budovali nový tým a minulou sezónu měli velice dobrou. Jenže teď  utráceli zase, takže budou muset začít budovat mužstvo znovu,“ vyjádřil Čech své pochybnosti nad politikou Manchesteru City.

Brankář Chelsea Petr Čechfoto: ČTK/Kateřina Šulová

Trenérovy představy se zatím naplňují

I ke svému klubu a novému kouči Villas-Boasovi se Čech vyjádřil. „Každý, kdo přichází do Chelsea po José Mourinovi, to má velice těžké, protože on nastavil během tří a půl let jistou normu, kterou se ostatní pokouší překonat a být lepší než on. Prostě vystoupit z jeho stínu, což je ovšem velice těžké,“ připomněl Čech trenéry, kteří se v posledních letech v Chelsea vystřídali – Granta, Scolariho, Ancelottiho a Hiddinka. Mourinha však nepřekonali a proto při prvním nezdaru museli jít, neboť ruský majitel klubu Abramovič požaduje jen a jen úspěch.

„Doufám, že filosofie a způsob práce, s níž André Villas-Boas přišel, mu pomůže k tomu, abychom zažili vynikající sezónu a on pokračoval v Chelsea mnoho dalších let,“ přeje si český gólman Petr Čech.

„Má vlastní představu, jak bychom měli hrát, a sází na ní. Vždy jsme měli silnou obranu a on na ní skutečně staví. V přípravě tvrdě pracujeme, zápasy vyhráváme a neinkasujeme, což je před sezónou důležité. I proto, že to vytváří vzájemnou důvěru mezi hráči a trenérem,“ shrnoval Petr Čech dosavadní zkušenosti s novým trenérem.

I s poločasem v Bangkoku byl spokojen

V zápase s All stars týmem thajské ligy, v němž Chelsea vyhrála v Bangkoku 4:0, se Čech konečně objevil v bráně Chelsea. V předchozích duelech vinou drobného svalového zranění odpočíval a i v Bangkoku chytal zatím jen na poločas.

„I tak jsem spokojen, že jsem konečně naskočil do brány. Byl to z naší strany další dobrý zápas, ve kterém jsme udrželi čisté konto i díky několika velmi dobrým zákrokům Hilária ve druhé půli. Navíc jsme proměnili šance, což je dobré pro pohodu do dalších utkání,“ vzkázal z asijského turné Čech.

Reklama

Související témata: