Hlavní obsah

VIDEO: Tihle mladíci jsou fantastičtí, libuje si Ferguson po výhře nad Tottenhamem

MANCHESTER

Budoucnost Manchesteru United zazářila. Sir Alex Ferguson poslal do zápasu s Tottenhamem hráče s věkovým průměrem 23 let a jeden měsíc a mladá krev Rudých ďáblů předvedla zejména ve druhém poločase velké představení. Mladíci v čele s dvacetiletým Dannym Welbeckem nasázeli výborně chytajícímu Bradu Fridelovi tři branky a bez potíží se bodově dotáhli na vedoucího rivala Manchester City.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Spokojený trenér Manchesteru United Alex Ferguson

Článek

Fanoušci United se mohli obávat, jak si tým poradí proti nebezpečným kohoutům bez zraněných stoperů Vidiče a Ferdinanda. Evans a devatenáctiletý Jones, který se divákům na Old Trafford představil poprvé po svém přestupu z Blackburnu, však svými výkony všechny přesvědčili. Ofenzivní hráči na sebe upozornili ještě výrazněji. Aktivně si počínala posila Ashley Young, stejně jako muž zápasu Danny Welbeck.

„Jsem potěšen, protože to dokazuje, že stále věříme v mladé fotbalisty. Na to jsme se zaměřovali vždy, ale tito hráči jsou fantasticky schopní,“ chválil své svěřence po utkání Ferguson. „Bylo to velmi rychlé utkání od začátku do konce. V první půli bylo držení míče vyrovnané. Ale ve druhé polovině náš výkon nabral na obrátkách a předvedli jsme skvělý výkon,“ liboval si Skot.

Manchester dobýval bránu Tottenhamu přes hodinu. Do té doby marně hledal recept na skvěle chytajícího Friedela. Americký gólman však inkasoval poprvé v 61. minutě. Další mladík Cleverley nacentroval a Welbeck rozradostnil zaplněné tribuny poprvé. Při druhém gólu se Welbeck vyznamenal jako výborný asistent, když pohlednou patičkou uvnitř pokutového území uvolnil Andersona, před nímž se objevila odkrytá brána.

Z Welbecka už je muž, říká Ferguson

„V první půli (Welbeck) nehrál jako klasický hrotový útočník. Hrál více zevnitř hřiště. O přestávce jsem v kabině řekl, že bychom potřebovali více hráčů vepředu. A on se o to postaral,“ vyprávěl Ferguson. „Je to talent. Poslali jsme ho do Sunderlandu a teď, když se vrátil, je z něj muž. Je mu stále pouze dvacet let a má před sebou skvělou budoucnost.“

Podle Harryho Redknappa byla hra vyrovnaná až do úvodního gólu Manchesteru. „Pak už jsme hráli jen to, co nám dovolili. Snažil jsem se hru rozhýbat tím, že jsem nasadil druhého útočníka (Pavljučenka), ale najednou jsme byli zcela mimo hru,“ pokračoval Redknapp.

Ani na lavičce se neobjevil Chorvat Luka Modrič, který se vehementně dožaduje přestupu do Chelsea. Proti tomu se však Redknapp staví. Jeho týmu bez špílmachra Modriče vázla proti Manchesteru přechodová fáze. „Luka je skvělý kluk. Jen je trochu zmatený z toho, kde je v současnosti jeho fotbalová kariéra. Nemyslím si, že má za sebou svůj poslední zápas za Tottenham. Chci, aby hrál v neděli proti Manchesteru City. Je to dobrý hráč a my ho tam budeme potřebovat,“ dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články