Hlavní obsah

VIDEO: Manchester United pokračuje v jízdě, Chelsea porazil 3:1

PRAHA

Největším tahákem 5. kola Premier League byl nedělní souboj Manchesteru United s londýnskou Chelsea. Vedoucí celek ligy porazil tým Petra Čecha 3:1 a to ještě Wayne Rooney neproměnil penaltu. Bilance Manchesteru je v nové sezóně naprosto famózní, pět dosavadních zápasů obhájce titulu s přehledem vyhrál a nasázel soupeřům 21 branek. Z toho devět už vstřelil Rooney.

Foto: Jose Manuel Ribeiro , Reuters

Wayne Rooney (druhý zleva) střílí v nejvyšší anglické soutěži o sto šest

Článek

Manchester začal zápas skvěle. V osmé minutě rozehrával Young trestný kop z levé strany a Petr Čech neměl proti hlavičce Smallinga sebemenší šanci. Pak domácí fanoušky vyděsil Anderson, který doslova namazal před vlastní brankou Torresovi, španělský kanonýr těsně minul. Stejně dopadla střela Lamparda ve 22. minutě.

Další možnost vyrovnat hráči Chelsea promarnili v 37. minutě. Mata na levé straně prodloužil na Torrese, který předložil tutovku Ramiresovi, na kterého zívala částečně odkrytá brána. Brazilský záložník si však vybral ke střele prostor, kam se stačil vrátit domácí brankář De Gea. Chelsea měla v těchto minutách herně navrch, ale nedokázala svoje šance proměnit, další příležitost spálil Sturridge.

Následoval logický trest ze strany domácích. Nani sebral míč, obešel Matu, vyhnul se Terrymu a napálil balon do levého horního rohu. Byla to ze strany Manchesteru teprve druhá střela na branku. Ta třetí přišla na konci poločasu a byl z toho třetí gól - od Naniho se míč odrazil ke zcela volnému Rooneymu a ten v pohodě vstřelil svůj devátý gól sezóny!

Rooney při penaltě uklouzl

Ze druhého poločasu uběhlo pouhých 32 vteřin a hosté snížili. Torres dostal bleskovou přihrávku za obranu a přehodil gólmana. Za dalších deset minut skolil Bosingwa v pokutovém území Naniho a rozhodčí pískli penaltu. K té se sebevědomě postavil Rooney, ale při střele podklouzl a balon skončil vysoko nad brankou.

Trenér Chelsea Villas-Boas posílil útok o Anelku, ale když už se hosté dostali do šance, postavil se jim do cesty brankář De Gea. Tak, jako když v 70. minutě vyrazil nepříjemnou střelu Torrese. Poté málem zahřmělo opět na druhé straně, ale Rooney z dorážky trefil jen tyč.

Sedm minut před koncem zápasu předvedl svou totální bezradnost Torres, který utekl obraně, udělal kličku i brankáři, ale před prázdnou brankou napálil míč mimo tyče! Počtvrté mohl naopak v samém závěru inkasovat Čech. Rooney utekl po levé straně a nesobecky vyzval ke skórování Berbatova, jeho dorážku však stihl před brankovou čárou odvrátit Ashley Cole.

Liverpool dohrával bez dvou hráčů

Tottenham měl před zápasem s Liverpoolem na kontě pouhé tři body, ale tentokrát domácím hráčům vyšlo vše, na co sáhli. Už v sedmé minutě otevřel skóre povedenou dělovkou Modrič, od 28. minuty pak musel Liverpool hrát bez vyloučeného Adama. Po hodině hry přišli hosté o dalšího hráče, tentokrát se nechal vykartovat Škrtel.

Tottenham na početní převahu reagoval dvěma góly během pouhých pěti minut. Nejprve se prosadil Defoe a po něm skóroval Adebayor, když brankář Reina neudržel v náruči předchozí střelu. V nastaveném čase přidal Adebayor ještě druhou branku a domácí nakonec vyhráli 4:0.

Premier League - 5. kolo:
Manchester United - Chelsea 3:1ON-LINE
Branky: 8. Smalling, 38. Nani, 45. Rooney - 46. Torres.
Tottenham - Liverpool 4:0ON-LINE
Branky: 68. a 90.+3 Adebayor, 7. Modrič, 66. Defoe.
Fulham - Manchester City 2:2ON-LINE
Branky: 56. Zamora, 75. Murphy - 18. a 46. Aguero.
Sunderland - Stoke City 4:0
Branky: 5. Bramble, 11. vlastní Woodgate, 28. Gardner, 58. Larsson.

Reklama

Související témata: