Hlavní obsah

VIDEO: To je pro tebe, synku! Smutný otec věnoval gól mrtvému potomkovi

DONCASTER/PRAHA

Dal parádní gól, oči obracel k nebi, zvedl dres a ukázal nápis na spodním triku: To je pro tebe, synku. Truchlící útočník Billy Sharp věnoval trefu v utkání druhé nejvyšší anglické soutěže svému potomkovi, který se narodil 27. října, ale už dva dny na to zemřel.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Ještě v slzách, jen o další tři dny později, byl Sharp na hřišti při mistrovském utkání proti Middlesbrough. Chtěl hrát, připomenout svého syna. Kouč Dean Saunders vyslyšel jeho prosby, aby mohl přes tíživou situaci nastoupit.

Zápas začal potleksem fandů, kteří uctili památku kratičkého života maličkého Luye Jacoba. A na konci čtvrthodiny se smutný otec opřel do míče, který skončil v síti. “Mým hlavním cílem bylo uctít památku malého statečného chalace. Mám tě rád, synu,” uvedl později střelec.

Nadhled na hřišti zachoval sudí Darren Deadman, neudělil útočníkovi za svlečení dresu žlutou kartu, ač to pravidla striktně vyžadují. Publikum aplaudovalo.

Branka přinesla domácím vedení, ale hosté nakonec vyhráli 3:1. Výsledek byl ale záhy zapomenut. Příznivci Doncasteru vyjadřovali i na internetu soustrast Sharpovi a jeho partnerce Jade. „Jsem rád, že se Billy v téhle situaci trefil, i když to ode mě jako od trenéra soupeře není moc profesionální. Napište, že to byl gól z nebe,“ soucítil před novináři i kouč hostů Tony Mowbray.

Reklama

Související témata: