Hlavní obsah

Britská média oslavují českou hvězdu: Muž zápasu? Souček!

Maličko ubrali nohu z plynu, na výhru čekají fotbalisté West Hamu už tři zápasy. Nic takového však neplatí pro českou hvězdu v sestavě Kladivářů Tomáše Součka. V nedělním duelu s Brightonem se postaral o vyrovnávací trefu na konečných 2:2. Jednalo se už o jeho čtvrtou branku v sezoně a podle hodnocení serveru dailymail.co.uk byl z hráčů základních sestav nejlepším fotbalistou utkání.

Foto: Kirsty Wigglesworth, Reuters

Tomáš Souček (vepředu vlevo) z West Hamu se raduje z gólu s Andrijem Jarmolenkem.

Článek

Cíl byl jasný. V 15. kole Premier League porazit o záchranu bojující Brighton a znovu se přiblížit elitním týmům. West Ham však byl nakonec rád za remízu 2:2, když dvakrát museli svěřenci Davida Moyese dotahovat skóre.

Podruhé se to povedlo právě exslávistické opoře Tomáši Součkovi v 82. minutě. Nic na tom nemění fakt, že mu k tomu pomohla pořádná dávka štěstí.

Prestižní britský server dailymail ocenil jeho výkon známkou 7 (z deseti), stejné hodnocení si vysloužil již jen jeho dvacetiletý spoluhráč Benjamin Johnson, který se postaral o první branku West Hamu.

Velmi slušnou známku bral i druhý český reprezentant v dresu londýnského klubu Vladimír Coufal, který dostal šestku.

Hodnocení hráčů podle serveru dailymail.co.uk (1 až 10)
West Ham: Fabianski 6, Balbuena 6, Ogbonna 6, Cresswell 6, Coufal 6, Noble 5, Rice 6, Souček 7, Johnson 7, Bowen 5, Haller 6
Brighton: Sanchez 6, White 5.5, Dunk 6, Webster 6, Burn 5.5, Lallana 6, Bissouma 6, Trossard 6, March 6, Maupay 6, Welbeck 6

Ale zpět k zápasu. West Ham navzdory papírovým předpokladům Brighton nepřehrával. V závěru prvního poločasu naopak po trefě Maupayho inkasoval. Ve druhé polovině sice vyrovnával v 60. minutě zmiňovaný Johnson, o deset minut později však po trefě Dunka mohli domácí začít znovu.

A právě Dunk v 82. minutě při snaze odvrátit roh Hammers trefil českého záložníka do hlavy, od které se míč odrazil za záda bezmocného Sáncheze.

Foto: Neil Hall, Reuters

Tomáš Souček z West Hamu se raduje z gólu proti Brightonu s Aaronem Cresswellem.

A britská média tvrdou kritikou na Moyesovy svěřence nešetřila. "Hammers v prvním poločase hráli, jako by proti nim stála Barcelona. Ustrašeně, defenzivně, bez ambicí. Domácí mohli být rádi, že dostali jen dva góly. Zlepšilo se to až po poločase," píše dailymail.

West Ham tak potvrdil, že se mu na Brighton dlouhodobě nedaří, když ho neporazil ani na sedmý pokus. Přesto Kladiváři zůstávají na solidním desátém místě, z posledních pěti zápasů se však Souček, Coufal a spol. radovali z vítězství jen jednou.

Další šanci na tříbodový zisk bude mít londýnský klub už v úterý, kdy ho čeká soused v tabulce Southampton, kterému patří devátá příčka o tři body před West Hamem. Brightonu patří šestnáctá pozice, na sestupové příčky má náskok dvou bodů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: