Hlavní obsah

Crystal Palace - Leicester 1:1Leicester v Premier League podruhé za sebou remizoval a je druhý

Aktualizováno

Fotbalisté Leicesteru zachránili v anglické lize v duelu s Crystalem Palace remízu 1:1 až v závěru poté, co v úvodu zápasu neproměnili penaltu. V tabulce jsou druzí jen o skóre před Evertonem, jehož večerní zápas proti Manchesteru City byl kvůli nákaze koronavirem v týmu soupeře odložen. Aston Villa remizovala 1:1 na hřišti Chelsea a udržela se před ní o skóre na pátém místě. Navíc má dva zápasy k dobru.

Foto: Marc Atkins, Reuters

Fotbalisté Leicesteru remizovali v 16. kole Premier League na hřišti Crystal Palace

Článek

Leicester se musel spokojit s dělbou bodů podruhé za sebou. V 19. minutě mohl přitom jít do vedení, Kelechi Iheanacho ale z nařízené penalty brankáře domácích Vicenteho Guaitu nepřekonal.

Po přestávce poslal Crystal Palace do vedení Wilfried Zaha a hosté, kteří budou příštím soupeřem pražské Slavie v Evropské lize, vyrovnali až v 83. minutě zásluhou Harveyho Barnese.

"V prvním poločase jsem si nevypracovali moc šancí a jejich gól nás srazil," uvedl Barnes v rozhovoru po zápase. "Každý zápas chceme vyhrát, ale když už to nejde, nechceme aspoň prohrát. Máme za sebou náročný program, uhráli jsme pár skvělých výsledků, takže jsme spokojení s tím, kde v tabulce jsme," dodal.

Crystal Palace nedokázal vyhrát v lize popáté za sebou a je třináctý. Předvedl však zlepšení oproti předchozím zápasům, v nichž schytal debakly s Liverpoolem (0:7) a Aston Villou (0:3).

Chelsea se nepovedlo odčinit dva dny starou porážku s Arsenalem, i když s obměněnou sestavou dobře začala. Do vedení ji poslal Olivier Giroud, kterému se proti Aston Ville střelecky nadmíru daří. Skóroval proti ní v každém z posledních sedmi ligových zápasů, v nichž dal celkem devět branek.

V úvodu druhého poločasu však vyrovnal volejem Anwar El Ghazi, jenž potvrdil dobrou formu, když se trefil ve třetím utkání po sobě.

Foto: Richard Heathcote, Reuters

Chelsea hostila na svém hřišti Aston Villu

Anglická fotbalová liga - 16. kolo:
Crystal Palace - Leicester 1:1 (58. Zaha - 83. Barnes),
Chelsea - Aston Villa 1:1 (34. Giroud - 50. El Ghazi).
Utkání Everton - Manchester City bylo odloženo.

Reklama