Hlavní obsah

Souček znovu ohromil Anglii. Skvělý začátek roku, těší českého hrdinu

Liverpool/Praha

Znovu potvrdil, jak velkým pokladem pro svůj tým je. Český záložník Tomáš Souček rozhodl o překvapivé výhře West Hamu nad Evertonem 1:0 gólem z 86. minuty. „Pro nás je to velké vítězství,“ radoval se v pozápasovém rozhovoru pro BT Sport český reprezentant.

Foto: Peter Byrne, Reuters

Radost Tomáše Součka z West Hamu po gólu proti Evertonu.

Článek
Fotogalerie

Aby také ne. Stal se vůbec prvním střelcem Premier League v roce 2021 a Kladiváři díky jeho trefě ukončili čtyřzápasové čekání na výhru. Sice zůstali v tabulce desátí, ale na třetí Leicester už ztrácí jen tři body.

„Pro nás to znamená velké vítězství. Je skvělé, že jsme začali rok právě takhle. Jsme šťastní, protože tyhle body jsou kvůli tabulce hodně důležité. Tak, jak jsme rok začali, bychom měli i pokračovat," nabádal 25letý reprezentant.

Zápas už spěl k bezbrankové remíze, když Souček pohotově zareagoval na tečovanou ránu Aarona Cresswella a překonal brankáře Jordana Pickforda. Na jeho zásah už soupeř nestihl zareagovat.

„Měli jsme asi víc šancí a nadějných pozic, ale oni zase více drželi míč. Ukázali jsme náš charakter, chtěli jsme si jít pro výhru. Od začátku osmdesáté minuty jsem z týmu cítil velké sebevědomí," prozradil rodák z Havlíčkova Brodu.

V Anglii zažil vůbec poprvé hektické herní vytížení kolem přelomu roku. Býval zvyklý na něco docela jiného.

Foto: Peter Byrne, Reuters

Tomáš Souček z West Hamu střílí vítězný gól proti Evertonu.

„Pro mě tohle bylo nezvyklé období, které jsem zažil poprvé v kariéře, protože normálně jsem míval tři týdny volno. V České republice jsem dřív trávil tyhle dny pojídáním bramborového salátu. Ale bavilo mě hrát fotbal i přes Vánoce. Máme teď za sebou tři těžké zápasy v šesti dnech. Teď máme konečně tři dny volno a můžeme se vrátit ke svým rodinám," culil se Souček .

Kouč West Hamu David Moyes se mohl díky němu radovat z první výhry v Goodison Parku od doby, kdy v roce 2013 Everton opustil.

Reklama

Související témata: