Hlavní obsah

Chelsea - Manchester City 1:3Manchester City vyhrál šlágr na Chelsea, Leicester je o bod za lídry

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City vyhráli šlágr 17. kola anglické ligy na hřišti Chelsea 3:1. O výhře rozhodli v prvním poločase během povedené čtvrthodiny, během níž dali všechny tři góly. Leicester po dvou remízách zvítězil na hřišti Newcastlu a ztrácí jen bod na vedoucí Liverpool a druhý Manchester United. Liverpoolští obhájci titulu vstoupí do nového roku až pondělním utkáním na hřišti Southamptonu.

Foto: Andy Rain, Reuters

Fotbalista Manchesteru City Phil Foden střílí gól proti Chelsea.

Článek

"Citizens" se ujali vedení v 18. minutě, kdy se Ilkay Gündogan rychle otočil s míčem na hranici šestnáctky a dal třetí gól za poslední čtyři ligové zápasy. O tři minuty později se prosadil z malého vápna Phil Foden po centru Kevina De Bruyneho. Další ránu domácím "Blues" po chvíli uštědřil z dorážky De Bruyne.

Chelsea zaznamenala čestný úspěch až v nastaveném čase druhé půle. Po brejku se prosadil Callum Hudson-Odoi a znemožnil ligový debut s čistým kontem Zackarymu Steffenovi. Ten nastoupil místo obvyklé jedničky Edersona, jenž onemocněl koronavirem. City jsou po výhře jen o skóre pátí, Chelsea už tři zápasy nevyhrála a klesla na osmou příčku.

Foto: Michael Regan, ČTK/AP

Fotbalisté Leicesteru James Maddison (vpředu) oslavuje s Jamiem Vardym a Wesley Fofanou gól proti Newcastlu.

V St. James' Parku se po bezbrankovém poločase trefil v 55. minutě James Maddison z rychlého kontru po přihrávce Jamieho Vardyho. V gól proměnil vůbec první střelu Leicesteru na branku. Favorit si pojistil vedení o čtvrt hodiny později, kdy přihrávku na hranici pokutového území využil Youri Tielemans a čtvrtým ligovým gólem v sezoně si vytvořil maximum v Premier League.

Newcastle po druhé obdržené brance soupeře zatlačil. Odražený míč z volného přímého kopu si v 82. minutě našel střídající Andy Caroll, který byl v tu dobu na hřišti tři minuty, a prostřelil hlouček hráčů před sebou. Jednatřicetiletý odchovanec Newcastlu se v dresu "Strak" trefil v Premier League poprvé od prosince 2010. V nejvyšší soutěži měl delší pauzu mezi dvěma góly za jeden klub jen Wayne Rooney v barvách Evertonu.

Anglická fotbalová liga - 17. kolo:
Newcastle - Leicester 1:2 (82. Carroll - 55. Maddison, 73. Tielemans),
Chelsea - Manchester City 1:3 (90.+2 Hudson-Odoi - 18. Gündogan, 21. Foden, 34. De Bruyne)
Zápas Burnley - Fulham byl kvůli nákaze koronavirem v týmu hostů odložen.

Reklama

Související témata: