Hlavní obsah

West Ham - West Bromwich 2:1Coufal přihrál na gól! West Ham slaví výhru a posun k pohárovým příčkám

Londýn/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté West Hamu United porazili v 18. kole Premier League předposlední tým tabulky West Bromwich Albion 2:1. Na úvodní gól Kladivářů přihrál těsně před koncem první půle Jarrodu Bowenovi český reprezentant Vladimír Coufal, jenž stejně jako krajan Tomáš Souček odehrál celý zápas. Kladiváři vyhráli v lize potřetí za sebou, v tabulce se posunuli na sedmé místo a od pohárových příček je dělí jediný bod. Do čela neúplné tabulky Premier League se po výhře 2:0 nad Chelsea dostal Leicester.

Foto: Glyn Kirk, Reuters

Fotbalisté West Hamu Jarrod Bowen (vpravo) a Vladimír Coufal oslavují gól proti West Bromwichi.

Článek

Domácí otevřeli skóre v nastavení prvního poločasu. Přetažený centr Saida Benrahmy vrátil Coufal z první před branku na Bowena, který hrudí usměrnil míč do sítě. Coufal si připsal třetí asistenci v Premier League od podzimního příchodu z pražské Slavie.

Nováček soutěže srovnal šest minut po změně stran zásluhou Matheuse Pereiry. Vedení londýnskému celku vrátil o čtvrt hodiny později Michail Antonio.

Leicester rozhodl o třetí ligové výhře za sebou už v první půli. Nejprve se v šesté minutě prosadil Wilfred Ndidi, čtyři minuty před pauzou pak James Maddison.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Tomáš Souček z West Hamu (uprostřed) během utkání s West Bromwichem Albion.

Lišky, které v únoru v úvodním vyřazovacím kole jarní části Evropské ligy vyzvou pražskou Slavii, vedou tabulku před manchesterskými celky United a City. Chelsea je osmá.

Anglická fotbalová liga - 18. kolo
West Ham - West Bromwich 2:1
Branky: 45.+1. Bowen, 66. Antonio - 51. Pereira
Leicester - Chelsea 2:0

Reklama

Související témata: