Hlavní obsah

Tottenham - Chelsea 0:1Chelsea porazila Tottenham a přeskočila ho v tabulce. Pod novým koučem ještě neinkasovala

Londýn/Praha

Fotbalisté Chelsea ve 22. kole anglické ligy zvítězili na stadionu Tottenhamu 1:0 a ani ve třetím utkání pod novým trenérem Thomasem Tuchelem neprohráli a neinkasovali. "Blues" v neúplné tabulce přeskočili londýnského rivala a jsou šestí, Tottenham po třetí porážce za sebou klesl na osmou příčku. Kouč Spurs José Mourinho poprvé v kariéře doma prohrál druhý ligový zápas v řadě.

Foto: Neil Hall, Reuters

Fotbalista Chelsea Jorginho proměňuje penaltu proti Tottenhamu.

Článek

Jediný gól padl ve 24. minutě. Eric Dier v šestnáctce fauloval Tima Wernera a nařízenou penaltu proměnil Jorginho. Střelu jeho spoluhráče Masona Mounta ve druhém poločase zlikvidoval brankář Tottenhamu Hugo Lloris.

Jeho protějšek Edouard Mendy zase vyrazil ránu Erika Lamely. V 87. minutě měl na hlavě vyrovnání Carlos Vinícius, ale náhradník za zraněného kanonýra Harryho Kanea v ideální pozici minul.

Němec Tuchel ve svých úvodních třech ligových duelech udržel čisté konto jako první trenér Chelsea od roku 2004, kdy to dokázal právě Portugalec Mourinho.

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:
Tottenham - Chelsea 0:1 (24. Jorginho z pen.).
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.