Hlavní obsah

Spravedlnost pro Součka, červená karta zrušena! Sudímu a jeho rodině vyhrožují smrtí

Aktualizováno

Červená karta pro Tomáše Součka, kterou záložník West Hamu United viděl v sobotním utkání Premier League na hřišti Fulhamu, byla nezávislou regulační komisí anglické Fotbalové asociace zrušena. Pětadvacetiletý český reprezentant, jemuž hrozil trest zákazu startu ve třech nejbližších duelech, tak může v úterý nastoupit do utkání FA Cupu proti Manchesteru United.

Foto: Clive Rose, Reuters

Tomáš Souček v diskusi s hlavním rozhodčím.

Článek
Fotogalerie

"Mám radost, že moje červená karta proti Fulhamu byla zrušena. Schválně jsem se na to díval – odehrál jsem bez červené karty zatím celou svou kariéru, přes 200 zápasů. Těším se, že týmu pomůžu v důležitých zápasech tenhle týden! Děkuji všem za vaši podporu!" reagoval bezprostředně po rozhodnutí komise Souček na svém twitterovém účtu.

Český záložník byl vyloučen při sobotním bezbrankovém souboji v sedmé minutě nastavení zápasu, když při útočném trestném kopu West Hamu zasáhl bránícího protihráče Mitroviče loktem do hlavy. Hlavní sudí Mike Dean, ač měl situaci před očima, vše řešil až na základě pobídky od videorozhodčího. A po dlouhé analýze se rozhodl českého borce vyloučit.

„Je to trapné rozhodnutí," pronesl bezprostředně po utkání David Moyes, trenér West Hamu, který už v neděli oznámil, že se proti vyloučení Součka odvolá.

Vyloučení českého reprezentanta vyvolalo v Anglii velké pozdvižení. I proto, že sudí Mike Dean minulé úterý při utkání Premier League vyloučil Bednareka ze Southamptonu, na hřišti Manchesteru United, rovněž na pokyn videorozhodčího. Červená karta byla následně regulační komisí asociace zrušena. Stejně jako v Součkově případě.

Dean se po výhrůžkách obrátil na policii

Deanovi a jeho rodině během neděle neznámí pachatelé vyhrožovali smrtí. Šokovaný rozhodčí, který patří v Premier League mezi nejuznávanější, byl reakcí na chybný verdikt šokován. Vše nahlásil policii a požádal vedení soutěže, aby ho o nadcházejícím víkendu nenominovali k žádnému zápasu.

Foto: Adam Davy, Reuters

Červená karta pro Tomáše Součka byla nakonec zrušena.

„Výhrůžky a zneužívání daného charakteru jsou naprosto nepřijatelné a plně podporujeme rozhodnutí Mika Deana vše nahlásti na policii," uvedl Mike Riley, šéf PGMOL, instituce zodpovědné za anglické profesionální rozhodčí. „Nikdo by neměl být obětí tak odporných zpráv," doplnil ještě Riley.

Mike Dean je každopádně nominován i na středeční utkání FA Cupu Leicester-Brighton a tato delegace zřejmě zůstane v platnosti.

Reklama

Související témata: