Hlavní obsah

Sedmnáct kilometrů proti Manchesteru! Nenormální, smeká před Součkem kapitán West Hamu

Praha

Pochvalná slova na něj prýští ze všech stran. Tomáš Souček na Britských ostrovech dál ohromuje a výkony v dresu West Hamu učaroval nejen příznivcům Hammers. Pětadvacetiletý záložník si v Premier League rychle vydobyl nálepku jednoho z nejběhavějších fotbalistů, nezměrným fyzickým fondem přitom udivuje i největší persony týmu.

Foto: Justin Setterfield, Reuters

Declan Rice (vlevo) a Tomáš Souček se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

„Když jsme předminulý týden hráli FA Cup v Manchesteru proti United, naběhal při zápase 17 kilometrů!" smekl v rozhovoru pro talkSPORT kapitán Declan Rice. „Všichni kluci žasli podobně; to není normální, Tome. A on se na nás jen usmál," přitakala vycházející star anglického fotbalu.

Nadšení neskrývá. Bývalý slávista se vypracoval mezi opory Kladivářů. Nastupuje jako defenzivní středopolař, přitom ještě podporuje ofenzivu a v letošním ročníku nasázel už osm gólů. „Upřímně řečeno, je neuvěřitelný. Díky výborné sezoně, kterou má, bude naším Hráčem roku. A absolutně si to zaslouží. Je zároveň i úžasný kluk," pěje dvaadvacetiletý záložník ódy na adresu rodáka z Havlíčkova Brodu, jenž v žádném z pětadvaceti utkání nechyběl v základní sestavě.

Kvality českého parťáka otestoval Rice před dvěma lety už jako soupeř, v barvách Albionu při kvalifikaci ME. Teď se tetelí blahem, že s vytáhlým borcem sdílí kabinu. „Tomáš je běhavý, silný, dostává se do vápna, je dobrý ve vzduchu. Dělá všechno, co od záložníka chcete," připomíná Rice.

Foto: Martin Rickett, ČTK/AP

Tomáš Souček z West Hamu v zápase proti Manchesteru United.

Souček se bleskově adaptoval, fanoušci ho zbožňují a do mužstva zapadl jako chybějící dílek do skládačky. I proto klub z východního Londýna, který naposledy skolil 2:1 Tottenham, zažívá krásné fotbalové období. Zatímco v minulém ročníku bojoval v lize o holou záchranu, dnes na opačném pólu tabulky prohání giganty. Také s vydatným přispěním dalšího Čecha Vladimíra Coufala se vyškrábal už na čtvrté místo tabulky s čtyřbodovým mankem na třetí Leicester a brousí si zuby na Ligu mistrů.

„Můžu říct, že tohle je nejlepší tým West Hamu za roky, co jsem v áčku. Jednota, láska, škádlení se... Mentalita týmu se prostě úplně změnila a myslím, že je to vidět na hřišti. Bojujeme jeden za druhého," přiznává Rice.

Zároveň však krotí euforii. West Ham čeká dalších třináct bitev a v nejbližší době konfrontace, které o ambicích Moyesova celku dost napoví. V sobotu vyzve na Etihad Stadium lídra Manchester City, s nímž v říjnu remizoval 1:1. Poté hostí Leeds, hraje na půdě Manchesteru United a doma přivítá Arsenal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama