Hlavní obsah

Anglický fotbal smutní. Zemřel populární kouč, který v minulosti vedl West Ham

Londýn/Praha

Známý anglický fotbalový kouč a hráč Glenn Roeder zemřel, bylo mu 65 let. Rodák z Woodfordu mnoho let bojoval s rakovinou. Smutnou zprávu uveřejnila v neděli anglická Asociace ligových trenérů (LMA). Roeder hrál ligový fotbal například za Leyton Orient, Queens Park Rangers, Newcastle United nebo Watford. Jako šéf lavičky vedl West Ham, Watford, Newcastle nebo Norwich.

Foto: Lee Mills, Reuters

Glenn Roeder v sezoně 2006/07 v Premier League na lavičce Newcastlu United v utkání proti West Hamu. Kladiváře později rovněž trénoval. Archivní foto

Článek

Roeder za své aktivní kariéry nastupoval na postu obránce, několik startů si připsal i za béčko reprezentace Albionu. Svou trenérskou kariéru započal v Gillinghamu, později se vypracoval až v respektovaného kouče Premier League.

„S hlubokým zarmoucením sdělujeme, že Roeder po osmnáctiletém boji prohrál svůj boj s nádorem na mozku," píše se v prohlášení Asociace ligových trenérů.

„Jako hráč byl velmi kultivovaným obráncem. Byl pracovitý, vždy si našel čas podělit se o své zkušenosti. Velký gentleman, který ukazoval svou oddanost hře," napsal mimo jiné prezident LMA Howard Wilkinson.

Roeder se s West Hamem umístil v roce 2002 na sedmém místě Premier League. Rok poté mu lékaři diagnostikovali nádor na mozku. S nemocí svedl dlouhou bitvu a až do roku 2016 ještě působil ve fotbale jako trenér nebo jako poradce.

Reklama

Související témata: