Hlavní obsah

Souček se v Anglii dočkal zvláštní pocty. Je to Pan Nedoceněný

Londýn/Praha

Záložník West Hamu Tomáš Souček se v Anglii rychle stal miláčkem fanoušků, kteří na něj pějí ódy. Od profesionálů ze zahraničí se nějakého oficiálního ocenění doposud nedočkal. Je možné, že se to změní po středečním zápase West Hamu s West Bromem, ve kterém svým desátým gólem v sezoně nasměroval Kladiváře k výhře. Ještě předtím ho však ocenil uznávaný sportovní server The Athletic jako „Nedoceněného hráče sezony.“

Foto: Mike Hewitt, ČTK/AP

Tomáš Souček z West Hamu.

Článek
Fotogalerie

Tuto kategorii šestadvacetiletý Tomáš Souček ovládl po právu. V devětatřiceti zápasech dal sice „jen" deset branek, ale pro Hammers to byly nesmírně cenné góly. Stal se prvním Čechem v historii, který na tuto metu v jedné sezoně Premier League dosáhl.  „Je oblíbený u fanoušků a za posledních 16 měsíců pomohl změnit kulturu klubu," uvedl server v hodnocení.

Fanoušci jej opravdu milují. Někteří tak moc, že na něj číhají u jeho domu, jen aby se s ním vyfotili. Přátelský a vždy usměvavý Souček je nerad odmítá, ale přeci jen už mu narušují soukromí tak moc, že si s rodinou hledá jiné bydlení.

Ódy na rodáka z Havlíčkova Brodu nekončily. „Pozvedl pracovní morálku týmu a trénuje i ve volných dnech," oceňují experti z The Athletic. Podle nich je hráč jeho kvalit nedoceněný a měl by dostávat jak víc prostoru na hřišti, tak i vyšší plat. Ačkoliv si měsíčně přijde na šest milionů korun, tak v týmu West Hamu to je až desátá nejvyšší výplata.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama