Hlavní obsah

Terry skončil jako asistent v Aston Ville, v budoucnu se chce stát trenérem

Bývalý kapitán anglické fotbalové reprezentace a Chelsea John Terry skončil jako asistent trenéra Aston Villy. Rozhodl se tak proto, že se chce do budoucna stát hlavním koučem. "Villans" o tom informovali na svém webu.

Foto: Sport.cz

John Terry na archivním snímku v dresu Chelsea.

Článek

Terry v sezoně 2017/18 zakončil v birminghamském celku hráčskou kariéru. V říjnu 2018 se stal asistentem kouče Deana Smithe. "Chci být co nejuctivější k manažerovi a všem v Aston Ville. Vzhledem k tomu, že jsem o své budoucnosti v létě vážně uvažoval, skutečně necítím, že je fér jít do nové sezony, aniž bych si tím byl jistý," uvedl čtyřicetiletý Terry v prohlášení.

"Teď chci strávit čas s rodinou. Poté snad přijmu pozvání k návštěvě klubů a manažerů po celé Evropě, abych rozvinul svůj záměr a cíl stát se trenérem. Mou ambicí vždy bylo dostat se do fotbalového managementu, a pokud se naskytne vhodná příležitost, cítím se připraven takovou výzvu přijmout," prohlásil někdejší obránce.

Téměř celou hráčskou kariéru strávil v Chelsea, s níž mimo jiné vyhrál pětkrát Premier League a Anglický pohár a jednou i Ligu mistrů a Evropskou ligu. Za národní tým si připsal 78 startů.

Reklama