Hlavní obsah

Jihoameričtí fotbalisté nakonec mohou o víkendu hrát anglickou ligu

Londýn

Jihoameričtí fotbalisté přece jen budou moci nastoupit o tomto víkendu v anglické Premier League. Svazy z Brazílie, Chile, Mexika a Paraguaye původně využily pravidla, které zakazuje neuvolněným reprezentantům v pětidenní lhůtě po skončení srazu hrát za klub. Po dohodě s FIFA však fotbalisté nakonec budou svým týmům k dispozici. Týká se to celkem jedenácti hráčů.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Pascal Struijk z Leedsu United a hvězda Manchesteru United Paul Pogba v akci během utkání Premier League.

Článek

Kluby Premier League se dohodly, že kvůli pandemii koronaviru a následné povinné karanténě nepošlou své fotbalisty na kvalifikační zápasy o mistrovství světa do zemí na červeném seznamu britské vlády. Jihoamerické svazy proto původně požadovaly pod hrozbou sankcí zákaz jejich startu o tomto víkendu. Z toho nakonec sešlo.

"Rozhodnutí je známkou dobré víry, dobré vůle a spolupráce," uvedla FIFA v prohlášení po jednání se všemi stranami s tím, že stejného závěru se bude snažit dosáhnout i pro říjnové reprezentační okno.

Liverpool tak může v neděli počítat například s brazilskou trojicí Alisson Becker, Fabinho, Roberto Firmino proti Leedsu, kterému zase nebude chybět Raphinha. Chelsea hrozilo, že by se musela dnes obejít proti Aston Ville bez Thiaga Silvy. V ohrožení byly i mistrovský Manchester City a Manchester United.

Reklama

Související témata: