Hlavní obsah

Světová extratřída! O tomhle gólu se bude mluvit i za 60 let, zní z Anglie po bitvě gigantů

Bitva gigantů v anglické Premier League mezi Liverpoolem a Manchester City sice skončila v neděli nerozhodně 2:2, ale přesto alespoň částečného vítěze měla. Stal jsem jím autor trefy po parádním sólu na 2:1 Mohamed Salah, jehož počin podle kouče Liverpoolu Jürgena Kloppa vejde do dějin.

Foto: Peter Byrne, ČTK/AP

Mohamed Salah slaví s fanoušky Liverpoolu svoji trefu proti Manchesteru City.

Článek

Salah nejprve připravil úvodní gól zápasu pro Sadia Maného. Čtvrt hodiny před koncem pak už zařídil všechno sám. Zbavil se Joaa Cancela, Bernarda Silvu si položil na zem, povodil si Aymerica Laportea, a pak nekompromisně zavěsil.

„Jen ti nejlepší hráči na světě umí dávat takové góly. Už ten první dotek a souboj, který vyhrál. Pak si to dal na pravou nohu a způsob, jakým to zakončil... Absolutně výjimečné," rozplýval se Klopp po zápase.

„Kdyby takový gól dal Cristiano Ronaldo nebo Lionel Messi, říkalo by se, že je to světová třída. Mo Salah dal takový gól, protože je světová třída," pokračoval v adoraci kouč Liverpoolu.

„Tenhle klub nikdy na podobné věci nezapomíná, takže o tomhle gólu se bude mluvit ještě hodně dlouho. Ještě za padesát nebo šedesát let se na něj bude vzpomínat," ujišťoval Klopp.

Salah už má na svém kontě devět gólů v sedmi zápasech ze všech soutěží v této sezoně. V sedmi posledních duelech pokaždé skóroval, čímž vyrovnal svoji zatím nejlepší gólovou sérii v dresu Reds.

„Byl neuvěřitelný. Obcházel jednoho hráče za druhým, v takových pozicích je pak smrtící," chválil svého spoluhráče i kapitán Liverpoolu Jordan Henderson.

Radost domácím ovšem pokazil v závěru vyrovnávacím gólem na konečných 2:2 Kevin De Bruyne.

Reklama