Hlavní obsah

Hodně bolestivá penalta! Balónem přímo do obličeje

Weymouth/Praha

Au! Rána jako z děla, až mu z toho odletěla čepice. Jeden z členů ostrahy na fotbalovém zápase anglického FA Cupu mezi Yeovilem a Weymouthem schytal pořádnou dělovku z nepovedeného penaltového kopu Toma Knowlese přímo do obličeje. Bral to však s humorem.

Foto: @YTFC, Twitter

Hráči Yeovilu se radují s fanoušky z postupu v FA Cupu

Článek

Hráči Yeovilu museli v posledním kvalifikačním kole Anglického poháru sehrát penaltový rozstřel se starými rivaly z Weymouthu, jehož vítězové si zajistili účast v prvním kole soutěže.

Weymouth promarnil tři z prvních čtyř penalt, a tak Knowles mohl rozhodnout o postupu Yeovilu. Když se postavil k pokutovému kopu, zaujal jeden z členů ostrahy na hřišti místo napravo od branky Rosse Fitzsimonse a ostřížím zrakem sledoval fanoušky za brankou.

Ve chvíli, kdy Knowles vypálil, člen ostrahy se lehce ohlédl, a aniž by mohl stačit nějak zareagovat, dostal míčem rovnou do obličeje. I když ho to muselo pořádně zabolet, zachoval se statečně. Vypadalo to, že je vlastně rád, že ránu schytal, hlavně, když balon nemířil do sítě.

Přihlížejícím fanouškům však na chvíli pořádně zatrnulo. Pro člena ostrahy měli poté jen slova uznání. „Vzal to jako šampion. Nechápu, že takovou dělovku ustál," píší například na sociálních sítích, kde se video okamžitě stalo hitem.

Hráči Yeovilu nakonec zvítězili po penaltách 2:1 a postoupili do hlavní fáze soutěže.

Reklama

Související témata: