Hlavní obsah

Překvapení v Manchesteru United. Kritizovaný kouč uprostřed krize zmizel

Manchester/Praha

Trenér je v podstatě pod konstantní palbou kritiky, místo útoku na titul jím vedený slavný klub spadl mimo pohárové příčky, a teď navíc přišlo překvapivé rozhodnutí. Kouč Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer nevyužije reprezentační přestávky k práci na zlepšení výkonnosti. Místo toho dal celému mužstvu volno a sám v pondělí odletěl s rodinou do rodného Norska.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer v reprezentační pauze zmizel do Norska.

Článek

Jeho rozhodnutí má své pochopitelné důvody. Většinu kádru United tvoří reprezentanti, kteří se rozjeli ke svým národním týmům. Zbytku soupisky naordinoval kouč místo tréninku v Carringtonu volno.

Podle listu Daily Mail hráče i ostatní členy realizačního týmu týdenní dovolená zaskočila. Raphaël Varane si sice přijel do centra Manchesteru United doléčit poraněný hamstring, i Marcus Rashford by měl trénovat na klubové základně poté, co se kvůli doznívajícím zdravotním problémům vzdal nominace do reprezentace.

Nikdo další nebyl od sobotní porážky v derby s City (0:2) k vidění. Solskjaera pak novináři zastihli na manchesterském letišti, jak soukromým tryskáčem odlétá do norského Kristiansandu.

Mezitím se ale na trenéra dál valí kritika. Neodpustil si ji ani jiný bývalý hráč United Rio Ferdinand, podle něhož je nejvyšší čas, aby Solskjaer předal taktovku dál.

„Dívám se na náš tým každý týden a pokaždé se divím, co vlastně chceme takticky dělat. Ve hře United nevidím žádnou filozofii či identitu. Nic, v čem bych viděl odraz vedení týmu. Když se na projev týmu dívám, jsem z toho zmatený," kritizoval Rio Ferdinad pro youtubový kanál Vibe with Five.

Někdejší obránce, který během 12 sezon posbíral s United šest mistrovských titulů, také přiznal, že nikdy nebyl úplně přesvědčený, že Solskjaer roli lídra v Manchesteru zvládne.

„Vždy jsem byl k němu skeptický. ´Může nás dovést k titulu?´ ptal jsem se sám sebe. Nebyl jsem o tom přesvědčený, ale doufal jsem. Po tom, co jsem v této sezoně viděl, cítím, že nastal čas, aby předal taktovku někomu jinému," dodal Ferdinand.

Hráči Manchesteru United, kteří nejsou na reprezentačním srazu
Brankáři:
Lee Grant
Tom Heaton
Dean Henderson
Obránci:
Raphaël Varane
Phil Jones
Alex Telles
Aaron Wan-Bissaka
Záložnici:
Juan Mata
Jesse Lingard
Amad Diallo
Nemanja Matič
Donny van de Beek
Útočníci:
Anthony Martial
Marcus Rashford
Mason Greenwood
Jadon Sancho

Reklama

Související témata: