Hlavní obsah

VIDEO: Wilshere a olympiáda? To je ten nejhorší možný nápad, rozpálil se Wenger

Londýn

Pro Arsenal rána. Pro anglickou reprezentaci ale rovněž, neboť velký talent Jack Wilshere si v této sezóně už nekopne. Závěr sezóny nestihne, na evropský šampionát s národním týmem rovněž nepojede. „Trénovat sice začal, ale na hřišti se neobjeví,“ potvrdil po pondělní ligové prohře s Wiganem kouč kanonýrů Arséne Wenger, že s dvacetiletým záložníkem nemůže počítat ani on, ani budoucí kouč reprezentace Albionu.

Talent Wilshere přišel o EURO

 
Článek

V letošní sezóně si Jack Wilshere za Arsenal ještě nezahrál ani minutu. Zranění si přivodil loni v červnu v kvalifikaci o EURO proti Švýcarsku, koncem července se sice jeho stav zlepšil, takže nastoupil za Arsenal v několika přípravných zápasech. Naposledy proti New York Red Bulls se speciální ortézou. Pak však doktoři rozhodli, že se musí podrobit operaci.

Když už začal pomalu s přípravou, přišel další malér. Lékaři odhalili únavovou zlomeninu patní kosti. „Teď už se sice pomalu vrací, ale ještě není připraven natolik, aby mohl naplno trénovat. Sezóna pro něho skončila. Nebude hrát ani za nás, ani za reprezentaci na mistrovství Evropy. Je z toho pochopitelně hodně zničený," prozrazoval trenér Wenger.

Přitom Jack Wilshere ještě před pár dny doufal, že by závěr ligové sezóny mohl stihnout, v posledních zápasech si za Arsenal zahrát a na EURO s národním týmem odjet. „Jsem z toho smutný, ale národnímu týmu přeji úspěch a věřím, že na šampionátu uspěje. Doufám, že se vrátí s vítěznou trofejí," napsal Wilshere na Twitteru.

V Anglii se začalo okamžitě spekulovat, že by Wilshere mohl stihnout alespoň olympijský fotbalový turnaj a národnímu celku pomoci. „To by byl ten nejhorší možný nápad," dopálila podobná myšlenka Wengera, jemuž není ani trochu po chuti, že by měl své hráče pro turnaj pod pěti kruhy na přelomu července a srpna uvolňovat. „Whilshere rok nehrál a proto potřebuje důkladnou přípravu. Teprve pak může pomýšlet na návrat."

Zároveň se kouč Arsenalu ohradil proti tomu, že by snad své svěřence od účasti v olympijských výběrech zrazoval, čemuž by se nebylo co divit. Vždyť olympijský turnaj koliduje se začátkem nového ročníku Premier League. „Nejde o mě, ale především Wilshere by si měl uvědomit, jaké jsou jeho priority."

Reklama