Hlavní obsah

VIDEO: Čech prodloužil smlouvu v Chelsea a je v top 20 nejlépe placených fotbalistů na světě

Praha

Gólman české fotbalové reprezentace odjede na EURO 2012 v maximální možné pohodě. Nejenže Petr Čech nedávno konečně dobyl také Ligu mistrů. V pondělí oznámil, že již před odjezdem na soustředění do Rakouska podepsal s Chelsea novou smlouvu na čtyři roky. Do Londýna přišel v létě 2004 z Rennes a smluvně je tam teď vázán až do 30. června 2016. „O přestupu jinam jsem ani neuvažoval,“ ujistil Čech.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Petr Čech se stal hrdinou finále Ligy mistrů. Od Chelsea teď dostal smlouvu až do roku 2016

Článek
Fotogalerie

Petr Čech prodloužil smlouvu s Chelsea

Veškeré dohady rázně utnul. Smlouvu na Stamford Bridge prodloužil Petr Čech krátce po vítězství ve finále Ligy mistrů, tiskové konference v Praze a Londýně však s Chelsea zkoordinoval ve stejnou hodinu až na pondělí po návratu z Rakouska.

„Vážím si toho, že mi klub jako Chelsea nabídl prodloužení smlouvy na čtyři roky. Zdárně jsme to dotáhli. Je dobře, že si klub cení mojí práce. Co jsem v Chelsea působil, zažili jsme spoustu úspěchů a věřím, že další čtyři roky budou minimálně stejně úspěšné jako ty předešlé," uvedl při zveřejnění kontraktu.

Finančně se vyšplhal mezi absolutní fotbalovou špičku. „Petr si polepšil. V obecné rovině je bezpečně v top dvaceti nejlépe placených hráčů světa," ujistil Viktor Kolář, předseda představenstva agentury Sport Invest International, která hráče zastupuje.

Závěr sezóny už neměl na dohodu vliv

Stará smlouva měla Čechovi skončit po příští sezóně. Od 1. července však už bude až do 30. června platit smlouva nová. Petr by tak měl na Stamford Bridge strávit od svého příchodu v létě 2004 celkem dvanáct let. „Pokud zůstane až do konce, ve světovém klubu je to něco mimořádného. V případě hráčů ze střední či východní Evropy pak půjde o raritu," poukázal Kolář.

„Chelsea si velmi cení toho, jak velký podíl má Petr na výsledcích v tomto nejvíce úspěšném období v klubové historii. Proto je pro nás velmi důležité, že se zavázal pokračovat v našem klubu do roku 2016," prohlásil generální ředitel Chelsea Ron Gourlay.

„Každému, kdo sledoval vyvrcholení této sezóny, je jasné, že Petr se ve své výkonnosti vyvíjí více, než jakýkoliv jiný brankář na světě," dodal Gourlay.

Jednání o nové smlouvě trvala několik měsíců. „Je to standard, pokud vyjednáváme kontrakt takové ikony, jako je Petr Čech. Jednání byla složitá, ale korektní. Dohodu jsme nalezli již před delší dobou. Trofeje získané ke konci sezóny už neměly na smlouvu vliv," prozradil Kolář.

Reklama

Související témata: