Hlavní obsah

Škrtel vyboxoval balón jako házenkář, penalta proti Liverpoolu se přesto nepískala a Reds dál vládnou

Liverpool/Praha

Ruka to byla nad slunce jasná. Slovenský legionář ve službách Liverpoolu Martin Škrtel se v závěru ostře sledovaného duelu s Manchesterem City katapultoval nad hradbu těl a pravačkou balón trefil jako házenkář. Kdyby sudí nařídil penaltu, mohlo jít o zlomový moment. Rozhodčí Mark Clattenburg však Škrtelův zákrok, za který by se nemusel stydět ani gólman Čech, jako penaltový neposoudil, takže Reds důležitou výhru 3:2 uhájili a Premier League dál kralují.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Obránce Liverpoolu Martin Škrtel slaví svou branku v utkání proti Manchesteru City.

Článek

Infarktový moment pro celý Anfiel Road. Kouč hostů Manuel Pellegrini se přesto nenechal strhnout k bědování a nářkům. Natož aby snad z prohry vinil arbitra Clattenburga.

Pellegrini sudího dokonce chválil

„Trest měl přijít, protože penalta to byla nad slunce jasná, ale nechci mluvit o rozhodčím. Nebylo by fér svalovat vinu za porážku s Liverpoolem na něho," zachoval chladnou hlavu, i když jeho Citizens už nemají titul ve vlastních rukou.

„Naopak si myslím, že rozhodčí soudcoval velice dobře," dokonce Clattenburga chválil.

„Za nerozhodného stavu 2:2 jsme měli dost a dost příležitostí, abychom skóre otočili a vyhráli. Nedokázali jsme je ovšem využít, stejně jako jsme je neproměnili už v závěru první půle," vyčítal svým svěřencům chabou střeleckou produktivitu.

„Fotbal je o chybách a my jich prostě udělali víc než Liverpool," konstatoval Pellegrini zklamaně, ale hned dodával, že boj o titul rozhodně nevzdává.

Boj o titul prohrou nekončí

„Už před zápasem na Anfield Road jsem řekl, že tímto duelem Premier League nekončí, ať dopadne jakkoli. A po utkání jsem to v kabině hráčům zopakoval," připomínal chilský kouč na lavičce Manchesteru City, že o titul se podle něho bude bojovat až do konce.

„Ve středu hrajeme se Sunderlandem první ze dvou odložených zápasů. Když oba vyhrajeme, budeme jen bod za Liverpoolem. A na něm pak bude, aby za dva týdny porazil Chelsea," doufá kouč Citizens, že i Reds v posledních čtyřech kolech ještě nějaké body poztrácí a jeho tým se přece jen stane mistrem.

Kdo vyhraje titul v Premier League?
Liverpool
44,5 %
Chelsea
44,8 %
Manchester City
10,7 %
Celkem hlasovalo 15537 čtenářů.

Reklama