Hlavní obsah

Uvadající Arsenal? Kdepak, do tří let vyhrajeme Premier League, slibuje kouč Wenger

Londýn

V lize zatím vyhráli jen pět zápasů ze třinácti, patří jim v tabulce sedmé místo a první příčka je momentálně vzdálenější než sestupové pozice, nicméně kouč Arsenalu Arséne Wenger nepochybuje o tom, že se situace otočí ve prospěch jeho týmu.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Trenér Arsenalu Arsene Wenger.

Článek

Na Emirates Stadium mu vyprší smlouva v roce 2017 a na otázku, zda se mu do té doby ještě podaří s Arsenalem získat titul, odpověděl jednoznačně: „Samozřejmě, že ano. Teď jsme sice nezačali zrovna nejlépe, ale od začátku sezóny jsme prakticky neměli celé mužstvo pohromadě. Byl to klasický start po mistrovství světa."

Fanoušci Arsenalu už čekají na triumf v Premier League deset let, minulou sezónu alespoň Kanonýři ukončili osmileté čekání na zisk cenné trofeje vítězstvím v FA Cupu.

V tomto ročníku už stihli vypadnout z Ligového poháru a v lize na momentálně suverénní Chelsea ztrácí už třináct bodů. Podle Wengera ale zdaleka není nic ztraceno.

Titul ještě není pryč

„Po třinácti čtrnácti zápasech nemůžete říct, že titul je pryč. Nemůžete říct, že se už ztráta nedá dohonit. Musíme teď bojovat jako šílení, abychom se vrátili zpět a ukázali, že jsme konkurenceschopní v každém zápase," burcoval kouč Gunners.

„O titul už jsme bojovali mnohokrát. Lidé si ale pamatují jen ty, co ho vyhráli, nicméně ten boj byl v posledních osmi devíti letech vždy velmi těsný. V Anglii je obrovská konkurence, navíc sezónu skvěle rozjela Chelsea a nebude vůbec jednoduché ji dohánět. Ale všichni se o to budou rvát," dodal Wenger.

Jeho tým trápí rozsáhlá marodka, na níž jsou Wojciech Szczesny, Mikel Arteta, Theo Walcott, Mesut Özil, Mathieu Debuchy, David Ospina a Jack Wilshere, zdravotní trable mají také Nacho Monreal, Kieran Gibbs či Alex Oxlade-Chamberlain. Nicméně ani při těchto problémech nezbývá v sestavě místo na kapitána české reprezentace Tomáše Rosického.

Vyhrají fotbalisté Arsenalu do tří let titul v Premier League?
Ano
23,5 %
Ne
76,5 %
Celkem hlasovalo 3791 čtenářů.

Reklama

Související témata: