Hlavní obsah

Manchester Utd. - Arsenal 1:2Bývalý hráč United Welbeck zařídil Arsenalu postup do semifinále FA Cupu

Manchester
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu postoupili do semifinále FA Cupu. Kanonýři zdolali na Old Trafford domácí Manchester United 2:1. Vítězný gól zařídil po obrovské hrubce Valencii někdejší fotbalista Rudých ďáblů Welbeck. V dresu Arsenalu nenastoupil český záložník Tomáš Rosický. Kvůli červené kartě zápas nedohrál záložník United Di María.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Útočník Arsenalu Danny Welbeck střílí gól Manchesteru United ve čtvrtfinále FA Cupu.

Článek
Fotogalerie

Rosický v základní sestavě trenéra Wengera chyběl. Český kapitán navíc scházel i na lavičce náhradníků, pravděpodobně z důvodu nemoci.

Hráči United začali aktivněji, přesto to byl Arsenal, kdo se poprvé gólově prosadil. Oxlade-Chamberlain navedl míč z pravé strany na střed a poslal přesnou kolmici do pokutového území nabíhajícímu Monrealovi. Španělský krajní obránce vystřelil z první a ránou na přední tyč překonal De Geu poprvé.

Gunners se z úvodního vedení neradovali dlouho. Už o čtyři minuty později totiž nacentroval z pravé strany přesný centr Di María a Rooney nechytatelnou hlavičkou pod břevno srovnal. Zbytek poločasu měli Rudí ďáblové velkou převahu, v největší šanci se objevil Di María, jehož střelu slabší pravou nohou Szczeny vyrazil.

Dva smolaři United

Do druhého poločasu poslal domácí trenér Van Gaal Carricka a Jonese, jiní dva hráči se ale ukázali jako smolaři zápasu. Prvním z nich byl Valencia, který krátce po hodině hry odflákl malou domů, míč před vybíhajícím brankářem De Geou ukopl Welbeck a dopravit míč do prázdné brány už pro něj nebyl žádný problém.

Druhým domácím nešťastníkem byl do té doby aktivní Di María. Argentinec patnáct minut před koncem zápasu upadl po mírném kontaktu s Ramseym, sudí Oliver zapískal. Žlutou kartu ale ukázal domácímu záložníkovi za simulování. Di María to neunesl a při následném dohadování do rozhodčího zezadu strčil. To bylo na Olivera příliš a ukázal domácímu záložníkovi druhou žlutou a červenou kartu.

Arsenal porazil Manchester United poprvé od května 2011, na Old Trafford uspěl naposledy v roce 2006.

Anglický FA Cup, čtvrtfinále:
Manchester United - Arsenal 1:2
Branky: 29. Rooney - 25. Monreal, 62. Welbeck.
Los semifinále FA Cupu:
Arsenal - Bradford/Reading
Aston Villa - Liverpool/Blackburn

Reklama

Související témata: