Hlavní obsah

Jedna ruka netleská, kanonýry však otráví. Mignolet vládne čarodějům

Londýn

Lapit míč pěkně oběma rukama a přitisknout k tělu, aby byl zcela pod kontrolou a dotírající útočníci neměli nárok na případnou dorážku. Takový je ideální zákrok fotbalového brankáře. Při spoustě vydařených střel však není čas na hrdinství, gólmani si musejí vystačit s jednou rukou bleskově vymrštěnou proti míči. Takový je i společný rys hitparády nejlepších zákroků 24. kola anglické Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Nedosáhl ani na bod, nezadržitelný Jamie Vardy ho překonal hned dvakrát. Fotbalisté Liverpoolu tak prohráli na půdě lídra z Leicesteru 0:2. Přesto se Simon Mignolet zaskvěl, to když Rijád Mahríz vypálil zdálky krásně pod břevno, ale gólman Reds ještě parádněji vyrazil míč do bezpečí.

Fraser Forster zničil všechny Kanonýry tak dokonale, že jeho Southampton uhrál na Arsenalu remízu 0:0. Zázračný byl především zákrok, kdy natěšený Özil zblízka posílal míč do sítě, jenže brankář vystřelil levou ruku jako hokejovou lapačku a znovu triumfoval.

Že se jednou rukou dají dělat divy, dokazují i další muži v pořadí. Joe Hart z Manchesteru City, Lukasz Fabiaňski ze Swansea a rovněž Rob Elliot z Newcastlu.

Který brankář předvedl podle Vás nejlepší zákrok v rámci 24. kola Premier League?
Simon Mignolet z Liverpoolu
22,6 %
Fraser Forster ze Southamptonu
20,8 %
Joe Hart z Manchesteru City
49,7 %
Lukasz Fabiaňski ze Swansea
2 %
Rob Elliot z Newcastlu
4,9 %
Celkem hlasovalo 909 čtenářů.

Reklama

Související témata: