Hlavní obsah

Zaskvěl se hattrickem, přitom Carroll nemusel zápas s Arsenalem vůbec dohrát

Londýn/Praha

Nasázet Arsenalu hattrick, to už je kumšt. Andy Carroll to svedl, takže kdo jiný by měl být vyhlášen hráčem 33. kola v Premier League, než právě on?! „Ve vzduchu je opravdu dobrý,“ uznal ostatně kouč Gunners Arséne Wenger poté, co dvoumetrový útočník West Hamu dal jeho týmu v sobotním duelu dvě branky hlavou a třetí přidal poté, co si zpracoval centrovaný balón a pálil. „Je jedním z nejlepších hlavičkářů na světě,“ tvrdil dokonce trenér Kladivářů Slaven Bilič.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Andy Carrol se stal jedním z nejopěvovanějších, ale také nejpropíranějších hráčů uplynulého kola anglické Premier League. A to nejen kvůli hattricku, který nastřílel a jímž zajistil West Hamu bod za remízu 3:3.

„Měl ale štěstí, že zápas vůbec dohrál," narážel trenér Arsenalu na dva momenty, které nadělaly hodně zlé krve. Hned ve třetí minutě si totiž Carroll po faulu na Koscielnyho vysloužil žlutou kartu, v úvodu druhé půle trefil loktem brazilského obránce Gabriela Paulistu.

Evidentní faul. Jasná žlutá. Pro Carrolla by byla druhou, takže by musel ze hřiště a třetí trefu by už nepřidal.

„Měl jít ven. Může mluvit o štěstí, že zůstal na hřišti," prohlásil do mikrofonů BBC Arséne Wenger, ale nedůslednost svých svěřenců ve střežení Carrolla tím neomlouval. Sám připustil, že hra ve vzduchu dělá Arsenalu problémy od začátku sezóny, přičemž je jedno, kdo právě hraje v obraně a zda stojí v bráně Čech nebo Ospina.

Slaven Bilič nasazením urostlého Carrolla překvapil i jeho, protože sedmadvacetiletý útočník toho letos moc nenahrál. Celých 90 minut vydržel na hřišti jen v prvním lednovém střetnutí proti Liverpoolu a od té doby jen střídal. Limitovala ho zranění, stejně jako kolísavá forma.

Proti Arsenalu ho však trenér postavil od začátku a Carroll se mu odměnil třemi parádními góly.

„Potřebuje, aby byl zdravý a také aby se na fotbal plně koncentroval. Pak je z něho nejen jeden z nejlepších hlavičkářů na světě, ale i útočník, který je díky síle, důrazu a pracovitosti neudržitelný," vyzdvihoval přednosti svého sedmadvacetiletého svěřence Slaven Bilič.

Reklama