Hlavní obsah

Čtyři góly za čtyři dny, stovkař Agüero se zastřeluje na bitvy s Realem

Londýn

Mistrovský titul už odepsali, přesto mají v závěru sezóny o co hrát. V domácí soutěži o třetí příčku zaručující přímý postup do základní skupiny Ligy mistrů. Především pak fotbalisty Manchesteru City čeká semifinále této milionářské soutěže proti Realu Madrid. Mužstvo teď střelecky táhne kanonýr Sergio Agüero, který byl vyhlášen hráčem 34. kola anglické Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Stihl toho dost, čtyři góly za čtyři dny. Sobotním hattrickem se Argentinec postaral o první výhru Citizens na Stamford Bridge od roku 2010. A úterní trefou na hřišti Newcastlu pak Sergio Agüero zaokrouhlil počet svých gólů za Manchester City ve všech soutěžích na rovných sto.

Chelsea si připsala první domácí porážku (0:3) v Premier League od prosincového nástupu trenéra Guuse Hiddinka do funkce. A Sergio Agüero toho byl strůjcem.

Možná je nejlepší v lize, míní Pellegrini

„Je velmi zvláštní, že Sergio ještě nevyhrál cenu pro nejlepšího hráče soutěže. V lize je mnoho velmi dobrých hráčů, ale on je jeden z nejlepších, ne-li úplně nejlepší," vyzdvihl kouč Manuel Pellegrini.

Citizens se tak o víkendu bodově dotáhli na třetí Arsenal a díky lepšímu skóre ho i předstihli. V úterý ovšem ztratili body remízou na trávníku předposledního Newcastlu. Agüero každopádně v této sezóně zaznamenal v klubovém dresu již 27 gólů ve všech soutěžích.

Reklama

Související témata: