Hlavní obsah

Vedení Leicesteru nemůže nikdo zpochybňovat, poukazuje Čech po nule číslo 175

Londýn

Deset bodů na první místo čtyři kola před koncem, to je ztráta, kterou už fotbalisté Arsenalu nezvládnou smazat. K senzaci směřuje vedoucí Leicester, který má k dobru také pět bodů na druhý Tottenham. „Čtyři zápasy se už zdají jako nic, hlavně pod dojmem náskoku. Mají to výborně rozjeté, ale tlak na ně teď ve finiši bude ještě větší a přeskočit poslední překážku bývá často nejtěžší," říká na adresu Lišek gólman Petr Čech, který se po zranění vrátil do branky Kanonýrů.

Foto: Paul Childs, Reuters

Petr Čech se zdraví s fanoušky Arsenalu po výhře nad West Bromwichem.

Článek
Fotogalerie

Svlékl v létě dres Chelsea a věřil, že také s Arsenalem dosáhne na mistrovský titul v Premier League. Teď už Petr Čech ví, že v první sezóně mezi Kanonýry se mu to nepodaří. Senzační triumf má na dosah Leicester, který byl ještě před rokem na sestup...

„Uhráli si nejvíc bodů, takže jejich vedení nemůže nikdo zpochybňovat. Určitě jim pomohlo, že nehrají žádné jiné soutěže a mohou se koncentrovat jen na ligu. Měli víc prostoru na odpočinek než týmy, které účinkovaly v pohárech, taky se jim celkem vyhýbají zranění," říká brankář české reprezentace v rozohovoru pro svůj web.

Zkusí vyhrát všechny zbývající zápasy

Pro Arsenal je podstatné, že ve čtvrteční dohrávce 30. kola porazil West Bromwich 2:0. Oba góly dal ještě v první půli Alexis Sánchez, Čech vychytal již 175. nulu v Premier League a pro Arsenal šlo navíc o jubilejní 500. vítězství v soutěži. Hlavní však je, že si Kanonýři drží třetí příčku zaručující přímý postup do Ligy mistrů.

„Měli jsme první šanci, abychom vylepšili naše postavení v tabulce, a jsem rád, že jsme to zvládli. Už jsem říkal, že jediná možnost, jak skončit co nejvýš, je pokusit se vyhrát všechny zbývající zápasy. Tabulka kolem nás je hodně vyrovnaná, týmy v boji o přímý postup do Ligy mistrů jsou blízko sebe. Proto nám povinnost velela získat tři body," poukazuje Petr.

Při jedné standardce mu pomohlo břevno, jinak se celkem v klidu dopracoval ke své jubilejní 175. nule v Premier League. „Měl jsem kvůli zranění pětitýdenní pauzu, takže od poslední nuly nějaký čas uplynul. Minule jsem čisté konto neudržel, teď ano. Hlavně je pozitivní, že jsme se vrátili na vítěznou vlnu."

Jako druzí zdolali pětistovku výher

Těší ho i jubileum klubové. Gunners slavili jubilejní 500. výhru v Premier League, která se v novém formátu hraje od sezóny 1992/93. Přes pětistovku se zatím přehoupl pouze Manchester United. Arsenal je druhým klubem, který to dokázal.

„Ukazuje to, že patříme mezi kluby, kterým se dlouhodobě daří. Některé týmy mají horší sezóny, ale Arsenal se prakticky od vzniku Premier League drží neustále v popředí, takže výhry přibývají," cení si Čech.

Reklama

Související témata: