Hlavní obsah

I Čech už pochybuje. Před Tottenham se asi nedostaneme, tuší po další remíze Arsenalu

Už i věčný optimista Petr Čech začal pochybovat, že Arsenal bude schopen podniknout frontální atak na druhou příčku v Premnier League a předstihnout Tottenham. Zvláště poté, co v nedělní partii 35. kola jeho tým jen remizoval na hřišti Sunderlandu zmítajícího se u dna tabulky a bojujícího o přežití. „Máme sice ještě tři zápasy, v nichž musíme získat co největší možný počet bodů, ale nemyslím, že to bude stačit, abychom se dostali na některé z prvních dvou míst,“ přiznal český gólman mezi tyčemi Gunners po bezbrankové remíze.

Foto: Lee Smith, Reuters

Petr Čech během utkání se Sunderlandem

Článek

Nepředpokládaných ztrát utrpěli Gunners už příliš. Nejdřív remíza na West Hamu, před týdnem doma s Crystal Palace, teď na trávníku Sunderlandu.

Ztráty v nejnevhodnější čas

I proto se propadli v tabulce až na čtvrtou příčku. Na vedoucí Leicester ztrácí dvanáct bodů a na druhý Tottenham čtyři, přičemž Kohouti mají dnešní dohrávku s West Bromwichem k dobru. A navíc je tady ještě třetí Manchester City, který má lepší skóre a s Arsenalem bude hrát 8. května doma.

„Dvakrát v posledních dvou týdnech jsme přišli o dva body, čehož naši soupeři využili. Proto nyní musíme bojovat o co nejlepší pozici pro příští ročník Ligy mistrů," přiznával Čech, že ztráty přišly v nejnevhodnější čas. Zvláště ta nedělní se Sunderlandem!

„Domácí bojují o přežití, takže šli do zápasu s obrovskou motivací. A jakmile se dostali do hry, vedli si opravdu dobře. Byl to těžký zápas, přesto jsme ho mohli a měli vyhrát. Držení míče, hra v soupeřově šestnáctce i šance mluvily v nás prospěch, ale nedokázali jsme dát gól, který by domácí donutil vylézt z obranného bloku. A přitom hlavně v první půli jsme příležitosti měli," glosoval Čech partii, v níž znovu vychytal nulu s pořadovým číslem 176.

Další nulu by vyměnil za body

„Je sice pozitivní, ale výsledek kazí, takže bych ji klidně vyměnil za tři body," netajil se zklamáním po remíze, která tři kola před koncem Premier League zkomplikovala Arsenalu situaci.

V posledních ligových dějstvích hrají Gunners doma s Norwich City, jednou na Manchesteru City a končí na svém hřišti s Aston Villou.

„Musíme začít vyhrávat. Čekají nás ještě tři zápasy, ve kterých musíme získat tolik bodů, co jen můžeme. Nemyslím však, že to bude stačit, abychom skončili na některém z prvních dvou míst," přiznal český gólman, že i on už ztrácí víru, že by se jeho tým dostal před Tottenham, který vyhrál čtyři z posledních pěti ligových zápasů.

Reklama