Hlavní obsah

Kanonýr Leicesteru Vardy vynechá možnou korunovaci proti United

Londýn

Fotbalisté Leicesteru budou v nedělním utkání na hřišti Manchesteru United usilovat o zisk mistrovského titulu bez svého nejlepšího střelce Jamieho Vardyho. Devětadvacetiletý útočník dostal za nevhodné chování k rozhodčímu dodatečný disciplinární trest na jeden zápas.

Foto: Carl Recine, Reuters

Hrdina zápasu Jamie Vardy se dvěma góly postaral o vítězství Leicesteru nad Sunderlandem.

Článek

Vardy pyká za naštvanou reakci po vyloučení v duelu proti West Hamu, v němž jeho tým 17. dubna remizoval 2:2. Rozhodčí Jon Moss autorovi 22 ligových branek ukázal druhou žlutou kartu za filmování, na což anglický reprezentant reagoval nevhodnými gesty a verbálními projevy.

Vardy už vynechal nedělní duel proti Swansea, který i bez něj Leicester vyhrál 4:0. Ve snaze zabránit dodatečné suspendaci si vyžádal osobní slyšení před disciplinární komisí, nicméně trestu neunikl a dostal navíc pokutu 10 000 liber.

Leicester je po překvapivé pondělní remíze Tottenhamu s West Bromwichem krůček od senzačního titulu. Tři kola před koncem vedou Lišky tabulku před Spurs o sedm bodů a v případě nedělného vítězství na Old Trafford budou moci slavit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.