Hlavní obsah

Ještě nic neskončilo, vzdorovitě odmítal Kane, že titul už je pro Tottenham ztracený

Londýn/Praha
Aktualizováno

Byla to pro Kohouty obrovská rána, přesto odmítají uznat, že snění o titulu skončilo. „Nic neskončilo, musíme bojovat dál, i když teď jsme nesmírně zklamaní,“ vzdorovitě prohlašoval kanonýr Tottenhamu Harry Kane do kamer Sky Sports poté, co jeho tým v epilogu 35. kola fotbalové Premier League doma jen remizoval s West Bromwichem 1:1. Tři kola před koncem soutěže tak ztrácí na vedoucí Leicester sedm bodů, což je manko prakticky nedostižné.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Zklamaný Harry Kane z Tottenhamu po remíze s West Bromwichem.

Článek
Fotogalerie

Sestřih zápasu Tottenham - West Bromwich

Frustrace ze všech přímo sálala. Z trenéra Pochettina, z hráčů, z fanoušků Spurs pochopitelně také. Vždyť domácí mohli vyhrát minimálně tříbrankovým, rozdílem, neboť třikrát trefili tyč či břevno, nemluvě o spoustě šancí, které spálili.

Nakonec museli brát s povděkem usmolený bod, k němuž jim ještě dopomohl vlastním gólem hostující Dawson.

„Je to velká rána, ale pokud dáte čichnout takovým, soupeřům, jako je West Bromwich, oni se možnosti chytnou. A my to udělali. Zatímco v první půli jsme měli dost a dost příležitostí, abychom utkání rozhodli, po změně stran jsme už dost dobří nebyli," přiznával Kane.

Zbývající program Leicesteru a Tottenhamu
Leicester (76 bodů): venku Manchester United, doma Everton, venku Chelsea.
Tottenham (67 bodů): venku Chelsea, doma Southampton, venku Newcastle.

„Teď jsme zklamaní, ale musíme se rychle probrat, věřit a bojovat," apeloval na své svěřence Mauricio Pochettino, který má na White Hart Line nachystanou novou smlouvu na další sezónu. A dokonce za takové peníze, jaké nikdo z jeho předchůdců v klubové historii nedostal.

„A věřit v laskavost Manchesteru United a naši výhru nad Chelsea," připomínal Kane nejbližší program Leiceteru a Tottenhamu. Pokud by totiž v neděli na Old Trafford Van Gaalův tým nad Liškami vyhrál, mohli by Kane a spol. o titulu zase snít. Tedy, kdyby porazili Chelsea.

„Musíme jít dál a vyhrát tři zbývající zápasy. To je to jediné, co můžeme udělat," přitakával.

„Dokončit sezónu vítězně a nemyslet na to, jak nakonec skončí," připojoval Pochettino.

Reklama

Související témata: