Hlavní obsah

Arsenal poprvé v sezóně kompletní! Jenže až hodiny poté, co zhasla i teoretická šance na titul

Londýn

Stalo se něco, co v této sezóně fotbalový Arsenal ještě nezažil. Na tréninku se alespoň podle informaci britského deníku Telegraph v pondělí sešel kompletní tým. Bohužel pro londýnský celek, notoricky známý nekonečnými seznamy zraněných, to přišlo až několik hodin poté, co přišel i o teoretickou naději na titul. Velmi pravděpodobně ztratil šance i na druhou příčku a zavařil si i v boji o elitní trojku zaručující přímý postup do Ligy mistrů.

Foto: Lee Smith, Reuters

Jack Wilshere při svém comebacku do sestavy Arsenalu.

Článek

Sestřih z utkání Sunderland - Arsenal

Do tréninku se i vedle věčného maroda Tomáše Rosického naplno zapojili například Alex Oxlade-Chamberlain či Santi Cazorla. Nechyběl ani Jack Wilshere, jenž si prožil comeback v nedělním duelu proti Sunderlandu (0:0), kterým si Kanonýři tři kola před koncem ligy pořádně zavařili.

Vyléčení marodi se budou chtít v závěru klubové sezóny ještě předvést, aby si mimo jiné řekli i o šanci v národních týmech před EURO 2016, kde se možná nakonec objeví také Rosický.

Matematické naděje Arsenalu sice do neděle žily, ale už delší dobu bylo jasné, že dvanáctileté čekání na titul v Arsenalu bude pokračovat. Nemalou část viny na dalším krachu jinak dobře rozehrané sezóny nese právě absence zraněných hráčů.

Hon na trofeje se týmu Arsena Wengera rozpadl zhruba v období mezi 20. únorem a 16. březnem, kdy mužstvu zoufale chyběla jak fyzická, tak mentální rezerva a musel se přitom popasovat se sérií osmi velmi důležitých zápasů.

Nic nového pod sluncem...

Výsledek je velmi podobný jako v předchozích sezónách. O trofeji z Premier League či Ligy mistrů si na Emirates Stadium mohou nechat jen zdát, Kanonýrům už zbývá jen boj o samotnou účast v Champions League.

Fanoušci se bouří, hrozí bojkoty zápasů, protestují proti setrvání Arsena Wengera či drahotě vstupenek, za něž nedostávají očekávanou hru, výsledky a také prvotřídní hvězdy, s jejichž nákupem Wenger hodně váhá. Pro Arsenal v posledních letech nic nového pod sluncem.

Největším pozitivem poslední dnů je tak především Wilsherův návrat po zlomenině lýtkové kosti. „Je to skvělý pocit. Můžu naplno trénovat, hrát zápasy za juniorku, makat na fyzičce. A hlavně si mohu zase zahrát za první tým," radoval se 24letý Angličan.

„Zbývá ještě pár zápasů. Pak snad pojedu s reprezentací na EURO. Je to vzrušující období," dodal.

Reklama

Související témata: