Hlavní obsah

Král Premier League slavil finesami. Jak se teprve rozšoupne po titulu!?

Londýn

První malý titul už Lišky mají. Rijád Mahríz, ofenzivní záložník Leicesteru, byl zvolen nejlepším fotbalistou anglické ligy. Svým hlasováním o tom rozhodli sami hráči, takže není o čem diskutovat. Alžírský reprezentant o víkendu znovu perlil, však také jeho finesy figurují v přehlídce největších parádiček a kuriozit 35. kola anglické Premier League. Všichni se už těší, jakými parádami oslaví senzační mistrovský titul, který má Leicester na dosah.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Nedělní duel nabídl další ukázku, proč Lišky vládnou Albionu. Rijád Mahríz již v 10. minutě otevřel skóre a favorita uklidnil. Svou formu prezentoval i v dalším průběhu, jak ukázka v přehledu parádiček dokazuje. Leicester nakonec porazil Swansea 4:0 a teoreticky by již po příštím kole mohl slavit titul.

Neděle byla pro Mahríze vůbec slavnostní. Na ceremoniálu převzal cenu pro nejlepšího hráče anglické ligy. Pětadvacetiletý záložník narozený ve Francii a alžírský reprezentant se stal vůbec prvním hráčem z Afriky a teprve druhým hráčem mimo Evropu, který prestižní ocenění za 43 ročníků ankety získal.

„Velmi mě těší, že jsem získal takovou cenu. Je o to cennější, že pro mě hlasovali hráči. Všimli si, že mi sezóna mimořádně vychází. Je to ale především zásluha celého týmu. Bez spoluhráčů v Leicesteru bych tady nebyl. Klíčem je týmový duch. Jsme jako bratři. V tom je naše síla," poukázal Mahríz.

Soupeři mu v užší šestičlenné nominaci byli další dva spoluhráči Jamie Vardy a N'Golo Kante, Harry Kane z Tottenhamu, Dimitri Payet z West Hamu a Mesut Özil z Arsenalu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.